Weinsteina po operácii srdca previezli do neslávne známeho väzenia

Bývalého filmového producenta Harveyho Weinsteina po operácii srdca previezli vo štvrtok do neslávne známej väznice na newyorskom Rikers Islande. Informovala o tom agentúra Reuters.

06.03.2020 09:55
Producent Harvey Weinstein (v strede) prichádza... Foto: ,
Producent Harvey Weinstein (v strede) prichádza na súdny proces v New Yorku vo štvrtok 23. januára 2020.
debata

Porota Weinsteina na konci februára uznala vinným zo sexuálneho napadnutia a z ľahšej formy znásilnenia, za čo mu hrozí až 29-ročný trest väzenia. Bývalý producent si po súde sťažoval na bolesť na hrudníku a bol prevezený do nemocnice, kde mu bol túto stredu voperovaný stent. Výšku trestu si odsúdený vypočuje 11. marca.

Väznica na Rikers Islande sa preslávila po celej Amerike pre vetchú infraštruktúru, časté výbuchy väzenského násilia, drogové delikty a v minulých rokoch aj pre chronickú preplnenosť. Newyorská radnica vlani rozhodla, že zariadenie zatvorí. Už v roku 2017 sľúbil newyorský starosta Bill de Blasia, že sa tak stane do desiatich rokov. Bývalý producent bol umiestnený do sekcie, kde sú väzni, ktorí potrebujú lekársku starostlivosť.

Weinstein, ktorý bol predtým považovaný za jedného z najmocnejších mužov Hollywoodu, podľa poroty v roku 2006 sexuálne napadol asistentku produkcie Mimi Haleyiovú, za čo mu hrozí 25 rokov väzenia. V roku 2013 potom podľa verdiktu znásilnil vtedy ašpirujúcu herečku Jessicu Mannovú. Pretože ale nepoužil násilie a ani jej ním nehrozil, môže za tento čin dostať maximálne štyri roky za mrežami.

Zo sexuálneho napadnutia či znásilnenia Weinsteina obvinilo viac ako 90 žien, väčšina z týchto prípadov sa však stala príliš dávno na to, aby za ne mohol byť filmár súdený. Bývalý producent všetky obvinenia odmieta a tvrdí, že všetky jeho vzťahy boli založené na vzájomnej zhode.

Škandál okolo filmára stál pred viac ako dvoma rokmi pri zrode kampane MeToo. V nej sa ženy na celom svete začali verejne zverovať so svojimi negatívnymi skúsenosťami so sexuálnym obťažovaním a násilím.

debata chyba
Viac na túto tému: #väznica #operácia #prevoz #srdce #Harvey Weinstein

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...