Rasizmus vo Francúzsku? V USA je to horšie, tvrdí Vincent Cassel

Posledné týždne bol v centre pozornosti predovšetkým ako otec a tiež ako manžel krásnej mladej modelky, s ktorou si užívali život v Brazílii. Ale netreba zabúdať na to, že Vincent Cassel je v prvom rade herec.

07.03.2020 14:50
debata
Herec Vincent Cassel je novou posilou. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Herec Vincent Cassel je novou posilou. Herec Vincent Cassel je novou posilou.

Po dlhšej pauze sa diváci konečne dočkajú francúzskeho rodáka, ktorý sa objavil napríklad vo filmoch Čierna labuť či Purpurové rieky. Už 15. marca sa vo svetovej premiére objaví ako nová posila v tretej sérii projektu Westworld.

Nie je zatiaľ veľmi známe, akú výraznú úlohu v doterajšom obsadení dostal 53-ročný francúzsky herec. Podľa zdrojov zo zákulisia sa však diváci majú na čo tešiť. A to nielen v jeho podaní, ale tiež v podaní herca Aarona Paula či herečky Leny Waitheovej.

Zľava: Trio herečiek Tessa Thompson, Evan...
Herečka Lena Waithe.
+7Herečka Evan Rachel Wood a jej kolega Aaron Paul,.

Iba pred pár dňami sa Cassel zúčastnil na vyhlásení filmových cien Cézar v spoločnosti svojej príťažlivej manželky – modelky Tiny Kunakeyovej. Dvadsaťdvaročná kráska, ktorá mu pred vyše rokom porodila dcérku Amazoniu, bola posledné dni v hľadáčiku paparazzov na pláži v Rio de Janeiro. Tam rodina žije väčšiu časť roka.

Tentoraz však pracovné povinnosti spôsobili, že sa Casselovci presúvajú medzi Severnou Amerikou a Európou. Herec, ktorého manželka má afroamerické korene, sa nedávno rozhovoril aj na adresu rasizmu v rodnej krajine. Podľa jeho názoru je väčší rasizmus ako vo Francúzsku práve v USA. „Pozrite sa len na najpopulárnejšie tváre posledných rokov vo Francúzsku. Je tam Omar Sy či Dany Boon (herci afrického či arabského pôvodu) alebo Yannick Noah. Ak by Francúzi boli takí rasistickí, nemyslím si, že by ich idolmi boli deti imigrantov z rôznych kútov sveta,“ uviedol Cassel.

Zároveň však priznal, že situácia v súčasnom svete je stále veľmi náročná a spoločnosť je polarizovaná. Veľkým problémom je chudoba a finančná neistota, ktorú vraj denne vída na každom kroku práve v Brazílii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #Vincent Cassel #Westworld

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....