Fotky mŕtveho Svobodu už vyšetruje polícia

Len dva dni po tragickej smrti skladateľa Karla Svobody ponúkol niekto v redakcii českého denníka Blesk cédečko s fotografiami z miesta činu. Mŕtveho hudobníka nafotil neznámy muž z rôznych uhlov. V stredu si cédečko prevzala polícia a začne celú vec prešetrovať.

01.02.2007 04:32 , aktualizované: 09:05
debata

„Pokiaľ by sa preukázalo, že zábery vznikli fotoaparátom policajta, budem žiadať mimoriadne tvrdý trest,“ uviedol v stredu policajný prezident Vladislav Husák. Zároveň však zdôraznil, že nechce predbiehať, či fotky naozaj unikli z polície. Prípad má v rukách Inšpekcia ministerstva vnútra a prešetruje ho aj stredočeská polícia, na území pôsobenia ktorej sa tragédia odohrala.

Denník Blesk sa obhajuje tým, že cédečko s fotografiami vraj kúpil, aby zabránil ich ďalšiemu šíreniu. Neznámy majiteľ im údajne sľúbil, že ostatné kópie zničí. Manželka skladateľa Vendula Svobodová sa rozhodla kvôli fotografiám podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Skladateľ Karel Svoboda zomrel v nedeľu 28. januára vo veku 68 rokov. Hovorkyňa stredočeskej polície Soňa Budská v utorok potvrdila, že sa zabil sám. „Výsledky pitvy potvrdili závery policajného vyšetrovania. Karel Svoboda sa zastrelil sám.“ Ďalšie podrobnosti na žiadosť rodiny odmietla zverejniť.

debata chyba

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...

+ Je ten najsprávnejší čas naučiť sa ovládať sa, skúšajte to každý deň.
Premýšľajte strategicky o svojej kariére,...