Hviezda Mileniek Lišková z Ríma: Nemocnice sú plné! To, čo prežívame, je strašné

Herečka Antónia Lišková posiela Slovákom správu priamo z Ríma, apeluje na ich zodpovednosť.

13.03.2020 10:41
milenky, antónia lišková, lišková Foto:
Herečka Antónia Lišková.
debata (10)

Domovom slovenskej herečky Antónie Liškovej je Taliansko, aktuálne sa nachádza v Ríme. Práve z tohto mesta posiela sympatická blondínka odkaz na Slovensko, ktorý zverejnila na svojom Instagrame.

V niekoľkoriadkovom statuse, ktorý herečka píše z hlavného mesta Talianska, okrem iného úpenlivo vyzýva Slovákov na dodržiavanie nariadení, ktoré môžu pomôcť zastaviť šírenie koronavírusu: „Zo srdca vás prosím, aby ste nepodceňovali situáciu, to, čo sa tu bohužiaľ začiatkom stalo a dodržiavajte do písmena všetky pravidlá, ktoré vám určili. Kto môže, nech zostane doma, nezhromažďuje sa, umývajte si ruky a dezinfikujte čo najčastejšie.“

V statuse opísala aj stav, aký panuje v Ríme: „Verte mi, to, čo tu prežívame, je strašné.“ Práve situácia v Taliansku je, čo sa Európy týka, najvážnejšia a kvôli šíreniu koronavírusu sa dostala do karantény celá krajina a stala sa tak „červenou zónou“. „Nemocnice sú plné, stavajú sa tu vojenské stany ako počas vojny,“ informuje herečka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ahoj Slováci, píšem Vám z Ríma a ako vsetci viete, tato hrozná epidémia Covid-19, zlomila do kolien celé Taliansko a rozširuje sa obrovskou rýchlosťou po celej Európe a celom svete. Zo srdca vás prosím aby ste nepodceňovali situaciu, to co sa tu bohužiaľ začiatkom stalo a udrziavajte do písmena všetky pravidla ktoré Vám určili. Kdo môže nech zostane doma, nezhromažďuje sa, umývajte si ruky a dezinfikujte čo najčastejšie. Udržiavate aspoň metrový odstup jeden od druhého a používajte ochranné rúška. Verte mi, to čo tu prežívame je strašné a len správne konanie každého jednotlivca, môže tomuto zabrániť aj na Slovensku. Je to len na nás. Ja nevidim už mesiace moju rodinu, nemôžem prísť domov, sme vsetci kontrolovaní, nemocnice sú plné, stavaju sa tu vojenské stany ako počas vojny. Ja verim a dúfam že moje slová dôkázu pomôcť. Držte sa. #jazostanemdoma . . L’Italia è forte, noi siamo forti e la sanità italiana ha dimostrato di essere in grado, anche se con tante difficoltà, di fronteggiare questa terribile situazione. Medici e infermieri che non dormono, non mangiano ne bevono per ore. Non vedono i loro famigliari e rischiano ogni giorno la propria vita, per salvare le nostre. Vi prego, facciamo tutti la nostra parte. Seguiamo scrupolosamente tutte le indicazioni, perché un comportamento sbagliato di ognuno di noi, potrebbe salvare o distruggere una vita. Grazie #iorestoacasa

Príspevok, ktorý zdieľa Antonia Liskova Official (@antonia_liskova_official),

42-ročná rodáčka z Bojníc sa ešte v decembri usmievala na premiére komédie Šťastný nový rok, v ktorej si zahrala spolu so svojimi kolegyňami zo seriálu Milenky – so Zuzanou Norisovou, Táňou Pauhofovou či Gabikou Marcinkovou. Práve vďaka spomínanému seriálu Milenky (2018) sa dostala do širšieho povedomia Slovákov.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Antónia Líšková #Milenky #koronavírus

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...