Monacký princ Albert sa ozýva z karantény: Nakazil som sa napriek opatrnosti

Monacké knieža Albert II. mal pozitívny test na nový typ koronavírusu, jeho stav nie je vážny.

20.03.2020 07:54
Princ Albert a kňažná  Charlene Foto: ,
Princ Albert a kňažná Charlene.
debata (2)

„Knieža Albert II., u ktorého boli začiatkom týždňa vykonané testy na koronavírus, je pozitívny na COVID-19,“ uviedol vo štvrtok kniežací palác s odkazom na chorobu, ktorú koronavírus spôsobuje. Jeho zdravotný stav nie je znepokojujúci, uvádza sa ďalej vo vyhlásení. Knieža je pod kontrolou lekárov, ale doma, odkiaľ naďalej pracuje.

Plácido Domingo sa po koncerte stretol so...
Moderátor Andy Cohen (vľavo) a jeho kolega a...
+17Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann počas...

Medzičasom sa už ozval z karantény a opísal svoj stav pre magazín People: „Cítim sa dobre. Mám príznaky podobné chrípke a miernu horúčku, ale nie je to zlé,“ uviedol. Od koho sa nakazil povedať nevie. „Mohlo to byť od jedného z mojich členov kabinetu, ale aj od mnohých ďalších ľudí. Celé týždne som bol zvlášť opatrný a dezinfikoval som si ruky, ale nikdy si človek nemôže byť istý,“ dodal.

Športovec a cestovateľ Albert II. zasadol na kniežací trón v apríli 2005, po smrti svojho otca kniežaťa Rainiera III., ktorý maličkému mestskému štátu, teraz s asi 40 000 obyvateľmi, vládol od roku 1949. Novým koronavírusom sa tento rok nakazilo už mnoho slávnych osobností, mnohí podstúpili testy.

Negatívny test mal napríklad španielsky kráľ Felipe VI. a jeho žena Letizia, ktorí ho podstúpili potom, čo sa nákaza potvrdila u ministerky španielskej vlády, s ktorou bola kráľovná na verejnej akcii.

Naopak, pozitívny test mali okrem iného manželka španielskeho premiéra Pedra Sáncheza a žena kanadského premiéra Justina Trudeaua. Medzi nakazenými je aj francúzsky minister kultúry Franck Riester či austrálsky minister vnútra Peter Dutton.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Albert #koronavírus

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...