Geena Davis o zisku Oscara: Veru neviem, či to nejako ovplyvnilo moju kariéru

64-ročná herečka Geena Davis začínala svoju kariéru v Hollywoode začiatkom osemdesiatych rokov.

22.03.2020 14:00
Herečka Geena Davis na špeciálnom premietaní... Foto: ,
Herečka Geena Davis na špeciálnom premietaní filmu Thelma & Louise.
debata

Pomerne skoro, v roku 1989, získala Oscara za výkon vo filme Náhodný turista (1988). V roku 1992 bola na sošku nominovaná opäť, tento raz za výkon vo filme Thelma & Louise, Oscara však nezískala. Podľa jej aktuálnych vyjadrení, ktoré poskytla magazínu People, sa vďaka Oscarovi nestala úspešnejšou či obsadzovanejšou herečkou.

„Získať Oscara… Iste, cítite sa výnimočne a poctene. Ale neviem, či to zmení vašu kariéru. Naozaj neviem, či ma niekto obsadil na základe toho, že som dostala Oscara,“ opísala slávna hviezda. Ako dodala, vzhliadala k iným herečkám, ktoré získavali nominácie na Oscara a bola si istá, že vďaka týmto ženám sa zmení filmový biznis. Ale to sa podľa nej nestalo.

„Keď som začínala, boli za skvelé filmy nominované herečky ako Meryl Streep, Jessica Lange, Glenn Close či Sally Field a hoci som v tom čase počúvala, že so ženami nad 40 rokov sa už v biznise neráta, hovorila som si, že práve ony všetko zmenia a ja tak už nebudem musieť mať strach,“ opísala. Prišlo však rozčarovaie. „Od roku 1964 sa podiel žien vo filmovom priemysle nijako nezmenil,“ dodala.

Davis sa dlhodobo angažuje v boji za rovnoprávnosť pohlaví, v roku 2004 založila dokonca rodový inštitút nesúci jej meno, ktorého cieľom je rovné zastúpenie mužov a žien v hollywoodskych filmoch a takisto v médiách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar #Geena Davis

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...