Princ Charles má pozitívny test na koronavírus

Britský princ Charles má pozitívny test na koronavírus, informuje o tom BBC s odvolaním sa na potvrdenie informácie od Clarence House.

25.03.2020 11:58 , aktualizované: 12:17
princ Charles Foto:
Princ Charles na archívnom zábere.
debata (29)

Ako informuje BBC.com, britský následník trónu má zatiaľ „mierne príznaky, ale inak je jeho zdravie v dobrom stave“. Sedemdesiatje­denročný Charles, ktorý je prvorodeným synom kráľovnej Alžbety II., je momentálne izolovaný od zvyšku rodiny.

Testy na koronavírus urobili aj jeho manželke Camille, vojvodkyni z Cornwallu. Podľa informácií Clarence House, ktorý Charlesa a jeho životnú partnerku zastupuje, boli výsledky v jej prípade negatívne.

Zatiaľ nie je jasné, či sa testom už podrobila aj samotná panovníčka – 93-ročná kráľovná Alžbeta II. Podľa Buckinghamského paláca je však vládkyňa, ktorá sa uchýlila do Windsoru, v poriadku. S matkou sa Charles videl naposledy 12. marca, teda predtým, než mohol byť prípadne infekčný.

„V súlade s odporúčaním vlády a lekárskych odborníkov je momentálne princ a vojvodkyňa v izolácii v Škótsku v usadlosti Balmoral,“ píše BBC. Princ z Walesu, čo je oficiálny titul Charlesa, vraj už niekoľko posledných dní pracoval z domu. Podľa zdrojov z paláca budú vzhľadom na rozdielnosť výsledkov testov oddelení jeden od druhého aj na usadlosti v Škótsku. Testy vojvodkyne z Cornwallu budú pravdepodobne opakovať o pár dní, aby úplne vylúčili prítomnosť vírusu v jej tele.

„Nie je možné zistiť, od koho sa princ Charles nakazil vzhľadom na vysoký počet aktivít, ktoré vykonával v rámci jeho verejnej úlohy v posledných týždňoch,“ napísal ešte v stanovisku Clarence House.

Princ Charles však nie je prvým predstaviteľom z radov kráľovských rodín, ktorému bol potvrdený vírus COVID-19. Už minulý týždeň o pozitívnom výsledku testu informoval aj monacký vládca, knieža Albert.

Plácido Domingo sa po koncerte stretol so...
Moderátor Andy Cohen (vľavo) a jeho kolega a...
+17Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann počas...

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #test #princ charles #koronavírus

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...