Najslávnejšia žena módy príde o časť platu pre pandémiu! Ide o tisíce dolárov

Ekonomická a priam existenčná kríza, ktorej v súčasnej dobe čelia aj médiá, zastihla aj jedno z najslávnejších módnych periodík a jeho zamestnancov. O časť platu príde aj Anna Wintour.

14.04.2020 12:36
debata
Šéfredaktorka magazínu Anna Wintour. Foto: SITA/AP, Christopher Smith
Šéfredaktorka magazínu Anna Wintour. Šéfredaktorka magazínu Anna Wintour.

Najslávnejšia žena módneho sveta, šéfredaktorka magazínu Vogue, sa zaradí do skupiny vedúcich pracovníkov vydavateľstva Condé Nást, ktorí v rámci šetrenia prídu o dvadsať percent svojho platu. Informáciu priniesol New York Times.

Wintourovej výplata by sa mala znížiť o dvadsať percent, to znamená, že o vôbec najvyšší podiel, aký vo vydavateľstve vedenie určilo. Škrty sa totiž odohrávajú aj vo výške desať a päť percent príjmu. Týkajú sa pritom zamestnancov, ktorí zarábajú 100-tisíc dolárov a viac.

Predpokladá sa, že Wintourovej plat ďaleko presahuje túto hranicu, keďže je považovaná za jednu z najdôležitejších osobností módneho sveta a je pravdepodobne najviac rešpektovanou osobnosťou tohto segmentu. Rodáčka z Veľkej Británie, ktorá sedí na poste šéfredaktorky od roku 1988, by mala mať plat krátený nasledujúcich päť mesiacov.

Vydavateľstvo Condé Nast, ktorá podobne ako ďalšie mediálne domy po celom svete, v súčasnom stave koronavírusovej pandémie čelia ekonomickým dôsledkom poklesu tržieb z predaja a najmä z reklamy, má v pláne využiť programy a stimulačné balíčky v niektorých regiónoch svojho pôsobenia. Na susednom trhu v Česku vydáva Condé Nast v spolupráci so spoločnosťou V24 media magazín Vogue CS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plat #ekonomická kríza #Anna Wintour #koronavírus #škrt

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...