Štedrý dar J.K. Rowlingovej! Milión libier na pomoc obetiam domáceho násilia

Autorka Harryho Pottera J.K. Rowling venuje milión libier charitatívnym organizáciám, ktoré v čase pandémie pomáhajú zraniteľným ľuďom.

04.05.2020 00:00
J. K. Rowlingová Foto: ,
Autorka Harryho Pottera, britská spisovateľka J. K. Rowlingová.
debata

Informuje o tom spravodajský portál BBC, podľa ktorého polovica peňazí poputuje na konto organizácie Crisis, ktorá pomáha ľuďom bez domova, a druhú časť dostane Refuge na pomoc obetiam domáceho násilia.

Spisovateľka dary oznámila v sobotu počas #HarryPotterDay na Twitteri, pričom tiež pripomenula výročie významných udalostí v jej príbehoch. „Dnes je 22. výročie Bitky o Rokfort, ale budem úprimná a poviem, že sa mi zdá nevhodné hovoriť o fiktívnych úmrtiach. Príliš veľa ľudí stráca svojich milovaných v skutočnom svete,“ napísala na sociálnu a mikroblogovaciu sieť a vysvetlila svoje rozhodnutie prispieť na pomoc najzraniteľnejším.

J.K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších autoriek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na základe príbehov o Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých hlavného hrdinu bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt (2001). Pre dospelých napísala román Prázdne miesto (2012) a pod pseudonymom Robert Galbraith vydala romány Volanie kukučky (2013), Hodvábnik (2014), V službách zla (2015) a Smrtiaca biela (2018).

debata chyba
Viac na túto tému: #J.K. Rowlingová #koronakríza

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...