Svadobná topánka Diany ukrývala jeden detail! Mal jej priniesť šťastie s Charlesom

29. júla 1981 si iba 20-ročná Diana Spencer brala za manžela britského princa Charlesa.

05.05.2020 00:00
debata (1)

Ich svadbe sa prizeral celý svet a ako sa neskôr Diana vyjadrila, deň svadby či obdobie pred ňou však pre hlavnú aktérku tohto príbehu obdobím dokonalého šťastia nebolo.

Záber z júla 1981, keď si áno povedal princ... Foto: SITA/AP
princ Charles a Lady Diana Spencer Záber z júla 1981, keď si áno povedal princ Charles a Lady Diana Spencer. Z ich manželstva pochádzajú dvaja synovia - princ William a princ Harry.

Dizajnérka Elizabeth Emanuel, ktorá navrhla svadobné šaty budúcej princeznej z Walesu, ich tvorbu už pre médiá opísala mnohokrát. Napríklad aj to, ako nevesta pred svadbou veľmi chudla. „Chudla tak rapídne, že sme museli začínať vždy odznova,“ opísala prácu na šatách spomínaná dizajnérka v dokumente "Charles and Di: The Truth Behind their Royal Wedding“ a dodala: „Obvod jej drieku bol na konci 58 centimetrov, bola skutočne štíhlučká ako modelka.“

Zaujímavý detail bol však ukrytý aj v pravej svadobnej topánke nevesty, o ktoré sa postaral dizajnér Clive Shilton. Topánky mali nízky podpätok, keďže Diana sa bála, aby nebola počas jej veľkého dňa vyššia ako jej vyvolený. Topánky boli vyrobené zo saténu a čipky, zdobené vyše 500 flitrami a vyše stovkou perál. Zaujímavý však bol skrytý detail na topánke, ktorý mal mladej neveste priniesť večnú lásku manžela – na podrážke pravej topánky boli vyryté písmená C a D – znamenali iniciály ženícha a nevesty a písmená boli spojené do srdca.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #princezná Diana #princ charles

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...