Fanúšikovia Twilight ságy spozornite! Chystá sa prekvapenie

Americká spisovateľka Stephenie Mayer, autorka populárnej série o upíroch Twilight, na svojich stránkach oznámila, že chystá vydanie ďalšieho dielu, píše denník The Guardian.

06.05.2020 00:00
Kristen Stewart a Robert Pattinson Foto:
Herečka Kristen Stewart a Robert Pattinson vo filme Twilight sága: Úsvit - časť 1.
debata

Piaty diel ságy s názvom Midnight Sun (Polnočné slnko), ktorý zobrazuje udalosti z pohľadu upíra Edwarda Cullena, sa má objaviť na pultoch kníhkupectiev 4. augusta. Na záverečnej časti ságy autorka pracovala už pred dvanástimi rokmi, písanie ale prerušila, pretože vtedy na internete došlo k úniku rukopisu.

„Nebola som si istá, či je teraz správny čas na to, aby som tú knihu poslala do sveta, pretože doba je bláznivá. Ale niektorí z vás ste na ňu čakali tak dlho, že mi nepripadalo správne nechať vás čakať ďalej,“ povedala vo videu uverejnenom televíziou ABC Meyer, ktorá v súčasnosti patrí k najpredávanejším autorom.

Keď bol v roku 2008 na internet nezákonne umiestnený rukopis knihy, Mayer uviedla, že tento čin sa jej dotkol nielen ako autorky, ale tiež ako ľudskej bytosti. Na svojich stránkach vtedy uverejnila iba krátku pasáž z knihy a oznámila, že prácu na projekte pozastavuje bez ďalšieho časového určenia. V roku 2013 dokonca magazínu povedala, že sa k svetu Twilight už nevráti. „S každým dňom sa mu viac a viac vzďaľujem (…) Už som inde,“ vysvetlila.

Twiligh je zatiaľ štvordielna sága s tematikou upírov zasadená do prostredia americkej strednej školy. Rozvíja sa v nej milostný vzťah medzi stredoškoláčkou Isabellou Swanovou čiže Bellou a sofistikovaným upírom Edwardom Cullenom, ktorý pred ľudskou krvou uprednostňuje zvieraciu. Osud ale páru stavia do cesty početné prekážky a milenci sa musia postaviť napríklad znepriatelenému upíriemu klanu, ktorý sa usiluje o Bellin život.

Prvý diel vyšiel v roku 2005 a rýchlo si získal popularitu po celom svete. Do roku 2011 sa predalo cez 120 miliónov výtlačkov a sága sa dočkala prekladu do 38 jazykov. Všetky diely série boli tiež sfilmované.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stephenie Mayer #Twilight sága

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...