Vojvodkyňa Kate spojila vášeň s umením! Zapojiť sa môžu všetci Briti, v hre sú časy korony

Jej vášeň pre fotografovanie je už dobre známa. Vojvodkyňa Kate sa ju rozhodla posunúť na nový "level".

09.05.2020 10:00
debata
Vojvodkyňa Kate na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Peter Morrison
Kate Vojvodkyňa Kate na archívnom zábere.

V spolupráci s National Portrait Gallery, ktorú podporuje ako členka kráľovskej rodiny, pripravuje manželka princa Williama projekt výstavy na toto leto. Mal by zachytávať momenty karantény a izolácie vyvolaných pandémiou koronavírusu na záberoch od bežných britských obyvateľov.

Výstava už má svoj názov Hold Still a svoje zábery mohli a stále môžu posielať bežní Briti. „Boli sme uveličení niektorými z tých úžasných fotografií, ktoré sme doposiaľ mohli vidieť. Poskytli nám skutočný pohľad na zážitky a príbehy ľudí po celej krajine,“ komentovala Kate vo vyhlásení pre médiá.

„Niektoré neuveriteľne smutné obrázky ukázali ľudskú tragédiu tejto pandémie a iné pôsobili zase veľmi pozitívne a povzbudzujúco – ukazujúc, ako sa ľudia spájajú, aby pomohli tým, ktorí sú zraniteľnejší,“ znelo ďalej v stanovisko vojvodkyne z Cambridge.

Projekt, do ktorého sa stále môžu hlásiť všetci obyvatelia britských ostrovov, sa bude sústreďovať na tri okruhy tém. Ich názvy znejú Pomocníci a hrdinovia, Váš nový normál a Láskavé činy. Zábery môžu byť fotografované mobilom či fotoaparátom a podľa zástupcov National Portrait Gallery sa pri výbere prihliada viac na výpovednosť a emóciu než na technické či formálne kvality.

Do výberu sa môže kvalifikovať aj samotná vojvodkyňa, ktorá počas karantény zhotovila niekoľko záberov svojho syna, princa Louisa, a dcéry, princeznej Charlotte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #výstava #fotografovanie #koronavírus #karanténa

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...