Lady Gaga, Beyoncé či Kim Kardashian podporujú protesty v USA

Protesty, ktoré sa v USA konajú už týždeň kvôli smrti černocha Georgea Floyda, podporili mnohé osobnosti - sú medzi nimi Beyoncé, Oprah Winfrey, Lady Gaga či niekdajšia basketbalová hviezda Michael Jordan a šesťnásobný majster sveta Formuly 1 Lewis Hamilton.

02.06.2020 13:55
Televízna a internetová osobnosť Kim Kardashian... Foto: ,
Televízna a internetová osobnosť Kim Kardashian West pózuje fotografom.
debata

Floyd zomrel minulý pondelok po brutálnom policajnom zásahu v Minneapolise. Bývalý policajt, ​​ktorý mu niekoľko minút kľačal na krku, sa postaví 8. júna pred súd.

Speváčka Beyoncé vo svojom videovzkaze zverejnenom na Instagrame žiadala spravodlivosť pre Floyda. „Všetci sme boli svedkami jeho zavraždenia v priamom prenose, sme zničení a znechutení,“ povedala s tým, že sa obracia nielen na černochov, ale na všetkých Američanov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

If you want to demand more charges brought on all those involved in the death of George Floyd, click the link in my bio to sign the petition.

Príspevok, ktorý zdieľa Beyoncé (@beyonce),

Speváčka Rihanna uviedla, že ju zaplavil „pocit beznádeje, zlosti a smútku“ a že ju „prenasleduje Derek Chauvin“, čo je policajt, ​​ktorý bol v súvislosti s Floydovým úmrtím obvinený. Raper Killer Mike vyhlásil, že už ho „unavuje pozerať sa na to, ako umierajú černosi“.

Michael Jordan odsúdil „rasizmus zakorenený v USA“ a Brit Hamilton kritizoval mlčanie medzi esami sveta Formuly 1, ktorému „vládnu belosi“. Ďalšia basketbalová hviezda Jaylene Brown, ktorý hrá v Bostone, išiel autom pätnásť hodín, aby sa mohol zúčastniť protestu v Atlante.

Medzi tenistami reagovala Serena Williams a na Instagram umiestnila video zachytávajúce dievča, ktorá hovorí pred publikom: „Sme černosi a takto by sme sa cítiť nemali.“ Ďalšia tenistka Coco Gauffová napísala na sieti TikTok: „Budem to nabudúce ja?“

Moderátorka Oprah Winfrey odkázala, že sa nestačí rozhorčovať nad nespravodlivosťou. „Nestačí hovoriť, že je to strašné. Nemôžeme tolerovať zločiny z nenávisti páchané predstaviteľmi tejto krajiny,“ oznámila. Kim Kardashian vo svojom tweete napísala, že je nielen rozhorčená, ale znechutená a vyčerpaná, keď sa musí pozerať na „matky, otcov, sestry, bratov a deti trpiace kvôli svojmu milovanému, nespravodlivo zavraždenému pretože, že bol černoch“.

Speváčka Billie Eilish poukázala na prezidenta Donalda Trumpa, ktorý o demonštrantoch povedal, že sú to gauneri a vyjadruje podporu ozbrojeným skupinám, ktoré sa snažia urýchliť uvoľňovanie opatrenía proti šíreniu koronavírusu. "Keď záleží na životoch všetkých, tak prečo sú zabíjaní ľudia preto, že sú čierni? Prečo sú prenasledovaní imigranti? Prečo majú belosi príležitosti, ktoré ľudia iných rás nemajú? Prečo je v poriadku, keď protestujú ľudia, ktorým sa povedalo, aby zostali doma a pritom môžu mať poloautomatické zbrane? Prečo je v poriadku označiť černochov za gaunerov preto, že protestujú proti vražde nevinného človeka? " napísala Eilish.

Na Trumpa vo svojej reakcii poukázala aj Lady Gaga: „Dlho vieme, že prezident Trump zlyhal. Je v najmocnejšej funkcii na svete a napriek tomu ponúka len neznalosť a predsudky, zatiaľ, čo životy černochov oslabuje. Prilieva olej do ohňa v systéme, ktorý je už aj tak rasistický a všetci vidíme, čo sa deje. Je čas na zmenu. “

K protestom v Los Angeles sa pripojila aj speváčka Halsey, ktorú zasiahol gumový projektil. „Skutočný vlastenec je ten, kto sa postaví proti vláde, keď je to nutné, aby chránil prospech ostatných občanov. Sme vlastenci. Ak vy nie ste, ste zbabelec. Tak funguje demokracia,“ napísala Halsey na twitteri. Raper Jay-Z telefonoval minnesotskému guvernérovi Timovi Walzovi a dožadoval sa spravodlivosti.

Vyhlásenie k udalostiam vydala i veľká médiá a štúdiá ako Disney, ViacomCBS, Warner Bros., Netflix, Amazon, Hulu alebo HBO. „Mlčať znamená podieľať sa na vine. Na životoch černochov záleží. Máme voči našim černošským členom, zamestnancom, tvorcom a talentom povinnosť hovoriť nahlas,“ tweetoval Netflix.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #USA #Donald Trump

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...