Harryho teta o návale povinností po Megxite: Neviem, koľko by som ešte zvládla

Odchodom princa Harryho a jeho manželky Meghan z kráľovskej rodiny sa pre zvyšok kráľovskej rodiny začali neľahké časy. Tvrdia to aspoň nemenované zdroje z palácového prostredia.

11.06.2020 00:00
Sophie a Edward z Wessexu prichádzajú na... Foto: ,
Sophie a Edward z Wessexu prichádzajú na slávnostnú bohoslužbu.
debata

Dôvodom je, samozrejme, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu mali v rámci šírenia dobrého mena monarchie množstvo oficiálnych pracovných povinností. Vzdali sa ich a požiadali o uvoľnenie, aby sa mohli venovať vlastným aktivitám. To však znamená, že zaskočiť musia iní členovia najznámejšej európskej monarchie.

Iba nedávno sa pre médiá vyjadrila komtesa z Wessexu Sophie, ktorá je tetou princa Harryho. Na margo zvýšenia objemu profesionálnych aktivít poznamenala, že je „taká zaneprázdnená ako vždy bola“. Pre Sunday Times uviedla, že každý z členov kráľovskej rodiny „má svoje vlastné malé portfólio“ povinností, ktoré musí absolvovať.

„Nevidím, že by sa niečo zmenilo. Ale ak by nás požiadali urobiť viac, no neviem… pretože to sa zatiaľ nestalo,“ pokračovala. „Už teraz som dosť zaneprázdnená a nie som si istá, koľko ďalšej práce by som ešte mohla robiť. Deň má len určitý počet hodín,“ dodala komtesa.

Momentálne členom britskej kráľovskej rodiny hrá do karát aktuálna situácia, keď sa pre pandémiu koronavírusu stopla väčšina ich verejných aktivít. Hoci sa jednotliví členovia angažovali aspoň v rámci online prostredia či na digitálnych platformách, posledné mesiace si vraj oddýchli od neustáleho cestovania či návštev rozličných organizácií a podujatí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #princ Harry #Sophie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...