Kapely menia názvy, aby neboli spájané s rasizmom! Urobilo tak aj trio Dixie Chicks

Country skupina Dixie Chicks sa premenovala na The Chicks. Rozhodnutie ženského tria je snahou zbaviť sa asociácie s rasistickou americkou minulosťou.

29.06.2020 00:00
Music Dixie Chicks Foto: ,
Emily Robison, Martie Maguire a Natalie Mainesz kapely The Dixie Chicks.
debata

Označenie Dixie je totiž spájané s južnými štátmi bývalej Konfederácie, ktoré počas občianskej vojny v rokoch 1861 až 1865 hájili otroctvo. Ako píše agentúra Reuters, nejde o prvý takýto krok na americkej hudobnej scéne na pozadí súčasných protestov proti rasizmu a policajné brutalite.

Tento mesiac sa premenovala aj skupina Lady Antebellum na Lady A. Pôvodný názov odkazoval na Antebellum South, teda južné štáty pred občianskou vojnou, kedy sa otrokárstvo hojne využívalo k ekonomickému rozvoju. Skupina Dixie Chicks vznikla v Texase v roku 1989 a stala sa jedným z najznámejších mien na country scéne. Kapelu v roku 2003 bojkotovali country stanice, pretože jej speváčka Natalie Maines vyhlásila, že nepodporuje americkú inváziu do Iraku. Fanúšikom povedala, že sa hanbí za to, že pochádza z rovnakého štátu, teda z Texasu, ako vtedajší prezident George Bush mladší. V roku 2007 si skupina odniesla ocenenie Grammy za vzdorovitý song Not Ready to Make Nice.

The Chicks, ktoré budúci mesiac zverejní prvý album po 14 rokoch, tento týždeň vydali k svojej novej protestné piesni March March, ktorá zahŕňa aj videá zo súčasných protirasistických protestov. Sláva skupiny raketovo stúpla s vydaním albumu Wide Open Spaces z roku 1998, doteraz kapela získala 13 ocenení Grammy.

debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #Dixie Chicks

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...