Nespravili sme dosť! Noste rúška, rozohnila sa hviezdna Jennifer Aniston

Hoci v niektorých krajinách sa opatrenia ohľadom koronavírusu uvoľňujú, nie všetci sú tým nadšení. Ba práve naopak, vyzývajú k väčšej opatrnosti a prevencii. Zapojila sa aj Jennifer Aniston.

02.07.2020 11:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

I understand masks are inconvenient and uncomfortable. But don’t you feel that it’s worse that businesses are shutting down... jobs are being lost... health care workers are hitting absolute exhaustion. And so many lives have been taken by this virus because we aren’t doing enough. ⠀ ⠀ I really do believe in the basic goodness of people so I know we can all do this BUT still, there are many people in our country refusing to take the necessary steps to flatten the curve, and keep each other safe. People seem worried about their “rights being taken away” by being asked to wear a mask. This simple and effective recommendation is being politicized at the expense of peoples’ lives. And it really shouldn’t be a debate ⠀ ⠀ If you care about human life, please... just #wearadamnmask and encourage those around you to do the same ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Jennifer Aniston (@jenniferaniston),

Herecká hviezda zverejnila na svojom Instagrame v utorok výzvu, v ktorej prosí svojich krajanov, aby nosili ochranné rúška na tvári. „Rozumiem, že rúška sú nekomfortné a otravujú vás. Ale nemáte pocit, že omnoho horšie je, že sa zatvárajú celé podniky, ľudia prichádzajú o prácu a zdravotníci sú vystavení absolútnemu vyčerpaniu pre neustále nových pacientov,“ napísala Aniston. „Toľko životov sa skončilo len preto, lebo nerobíme dosť,“ doplnila ešte 51-ročná herečka.

V USA panuje veľká debata o nutnosti nosenia ochranných rúšok, ktoré môžu výrazne znížiť riziko prenosu koronavírusu. Kým napríklad prezident Donald Trump uviedol, že podľa neho je čosi podobné založené na dobrej vôli jednotlivca, mnohí Američania upozorňujú, že práve rúška môžu ochrániť pred raketovým šírením epidémie, konkrétne jej druhej vlny.

„Skutočne verím v základné dobre ľudí a viem, že všetci sme ho schopní. Ale stále je v našej krajine veľa ľudí, ktorí odmietajú podniknúť nutné kroky, aby znížili krivku ochorení a navzájom sa udržali v zdraví,“ napísala angažovaná Jennifer Aniston. „Ľudia sa tvária nahnevane a strachujú sa, že im niekto odoberá práva, ak ich žiada nosiť ochranné rúška. Toto jednoduché a efektívne odporúčanie bolo spolitizované a stálo životy mnohých ľudí. A pritom by sme na podobnú tému ani nemali diskutovať. Ak vám záleží na ľudských životoch, tak kurníkšopa noste rúško,“ odkázala ešte Jennifer Aniston.

Ako inak celý post na jej osobnom profile na Instagrame, ktorý sleduje viac ako 34 miliónov ľudí, sprevádzala tiež fotografia slávnej seriálovej hviezdy s čiernym ochranným rúškom na tvári.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Aniston #Amerika #výzva #koronavírus #ochranné rúško

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...