Ivanka Trump vraj porušila etické pravidlá. Môžu za to fazule na Twitteri!

Dcéra a poradkyňa amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivanka možno porušila vládne etické pravidlá podporou potravinárskej firmy Goya Foods. Uviedla to agentúra Reuters.

16.07.2020 08:53
Ivanka Trumpová na archívnom zábere. Foto: ,
Ivanka Trumpová na archívnom zábere.
debata

V utorok sa totiž na Twitteri objavila fotografia, ako Trumpová drží plechovku fazule od tejto firmy. Text k tomu hlási Je to Goya, tak to musí byť dobré. Trumpová svojim postojom reagovala na výzvy na bojkot firmy, ktorej riaditeľ je prezidentovým priaznivcom.

Trumpová neskôr svoj tweet ešte doplnila španielsku verziou textu. Goya Foods je americká firma, ktorá dodáva potraviny z latinskoame­rických krajín. Jej riaditeľ Robert Unanue sa minulý týždeň objavil vedľa Trumpa v Bielom dome, kam prišiel podpísať dekrét o zostavení poradného panelu, ktorého úlohou bude podnietiť blaho hispánskej komunity.

„Nám všetkým bolo naozaj požehnané, keď máme vodcu, ako je prezident Donald Trump,“ povedal Unanue. Na twitteri potom pod heslami #Goyaway a #BoycottGoya začala kampaň vyzývajúca k bojkotu firmy.

Záber z twitterovského konta Ivanky Trumpovej,... Foto: SITA/AP
Ivanka Trump Ethics Záber z twitterovského konta Ivanky Trumpovej, ktorá propagovala plechovku fazulí od Goya Food.

Tweet Ivanky Trumpovej môže byť podľa agentúry Reuters porušením vládnych etických pravidiel, ktoré verejnej inštitúcii zakazujú podporu výrobkov a aktivít napomáhajúcich obchodnému zisku. Podobný problém sa riešil v roku 2017, kedy poradkyňa Bieleho domu Kellyanne Conwayová v televízii vyhlásila, že by si Američania mali kupovať módny tovar z obchodu Ivanky Trumpovej. Biely dom vtedy proti poradkyni nepodnikol žiadne kroky a riaditeľ Úradu pre vládnu etiku (OGE) Walter Shaub rezignoval. Podľa Reuters sa k Ivankinej aktuálnej aktivite úrad zatiaľ nevyjadril.

Conway sa vložila do sporu okolo Goya Foods už minulý týždeň, keď v televízii Fox News vyhlásila, že „je hanba, keď ľudia politizujú všetko vrátane jedla“. Za firmu sa postavil aj Trump svojim piatkovým tvítom v znení Milujem GoyaFoods.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #reklama #porušenie #etika

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....