Po Rolling Stones aj Linkin Park! Trump má zákaz používať ich hudbu

Skupina Linkin Park je zatiaľ posledná z radu muzikantov, ktorí americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi zakázali používať svoju hudbu počas kampane za znovuzvolenie.

21.07.2020 10:19
Mike Shinoda Foto: ,
Mike Shinoda (uprostred) spolu s ďalšími členmi kapely Linkin Park, Bradom Delsonom (vľavo) a Robom Bourdonom na archívnej snímke.
debata (1)

Ako informoval spravodajský server Fox News, skupina vyzvala Trumpa, aby prestal používať jej hudbu potom, čo hit Linkin Parku In the End zaznel vo videu, ktoré na twitteri zverejnil riaditeľ Bieleho domu pre sociálne siete Dan Scavino a Trump ho zdieľal. „Linkin Park nikdy neschvaľovali a neschvaľujú Trumpa a nepovolili jeho organizácii používať akúkoľvek našu muziku,“ napísala skupina na svojom oficiálnom konte. „Vyzvali sme ich, aby od tohto konania upustili.“

Twitter video zablokoval „v reakcii na vlastníka autorských práv“, uvádza poznámka na serveri, ktorá sa objavila namiesto zablokovaného videa. „Zistil som, že Trump nelegálne použil coververziu piesne, na ktorej som sa podieľal, na jeho propagandistickom videu,“ napísal Youth na twitteri. „Ktokoľvek, kto ma pozná vie, že sa ostro staviam proti bigotnosti a rasizmu. Vďaka všetkým v twitterovej komunite, ktorí to video pomohli odstrániť!“ dodal.

Tiež frontman kapely Linkin Park Chester Bennington pred svojou smrťou v roku 2017 vyjadril nevôľu voči americkému prezidentovi: „Opakujem, Trump je väčšou hrozbou pre USA ako terorizmus! Musíme znovu nájsť svoj hlas a postaviť sa za to, v čo veríme.“

Medzi ďalšími umelcami, ktorí odsúdili Trumpovu vládu a jeho tím pre predvolebnú kampaň, je Neil Young, dedičia Toma Pettyho, The Rolling Stones, Elton John či Adele.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Linkin Park

+ Nezhoršujte si zbytočne situáciu a nemyslite negatívne.
Tvrdo pracujte, odmeny na seba nenechajú dlho čakať....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa onedlho vráti do normálu.
Konzultujte svoju prácu aj so svojimi kolegami, čím...