Clooneyovci pomáhajú Libanonu. Bejrútska rodáčka Amal posiela tisíce dolárov

Tragédia, ktorá v týchto dňoch postihla libanonskú metropolu Libanon, nenechala chladnými ani niektoré hollywoodske celebrity. Nemohla medzi nimi chýbať ani manželka herca Georga Clooneyho, právnička Amal Clooney.

07.08.2020 11:40
Rok 2015: Herec George Clooney a jeho manželka... Foto: ,
Rok 2015: Herec George Clooney a jeho manželka Amal Clooney na archívnom zábere.
debata

Amal, rodená Alamudinová sa v Bejrúte narodila. Obrovský výbuch, ktorý má na svedomí viac ako stovku obetí a tisícky zranených ľudí, právničku venujúcu sa ľudsko-právnym kauzám na svetovej úrovni vraj skutočne šokoval a zarmútil.

Nezostalo však len pri slovách ľútosti, manželská dvojica sa rozhodla venovať 100-tisíc dolárov, ktoré by mali byť distribuované medzi tri vybrané charitatívne organizácie priamo v Bejrúte. Ide o Libanonský červený kríž, Baytna Baytak a Impact Lebanon.

„Venujeme 100-tisíc dolárov týmto organizáciám a dúfame, že aj iní pomôžu tak, ako im je to dovolené v tejto obrovskej tragédii,“ napísala manželská dvojica v tlačovom vyhlásení.

Clooneyovci už poskytli niekoľko štedrých príspevkov v posledných mesiacoch, napríklad aj na podporu ľudí, ktorých zasiahla koronakríza. Amal Clooney sa narodila v Bejrúte, ale v celou rodinou emigrovala do Veľkej Británie v čase libanonskej občianskej vojny. Mala vtedy len dva roky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Libanon #charita #výbuch v Bejrúte #Amla Clooney

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...