Polnišová chňapla po filmovom hite! Po netradičnom kastingu obsadila samú seba

Do nových filmových vôd sa pred pár mesiacmi vrhla Petra Polnišová. Popri profesii herečky si vyskúšala aj rolu producentky. Posledná klapka jej prvého počinu ako producentky, filmu Známi neznámi, padla koncom augusta.

28.08.2020 00:00
Petra Polnišová Foto:
Petra Polnišová - je jednou z herečiek pripravovanej snímky Známi neznámi. Aj jeho koproducentkou.
debata (5)

Polnišová „chňapla“ po filmovom hite Úplní cudzinci (2016) režiséra Paola Genoveseho. Nápad na produkovanie snímky, ktorá sa s 28 lokálnymi mutáciami zapísala do Guinnessovej knihy rekordov ako film s najväčším počtom remakeov, sa zrodil iba v marci. Myšlienky sa chopila spolu s Jurajom Brockom z Angry Tiger, zostavu doplnila už ostrieľaná producentka Wanda Adamík Hrycová.

Dej filmu je pomerne jednoduchý – počas silvestrovskej večere sa v byte stretne partia známych, ktorí sa pomerne dobre poznajú až do momentu, keď jeden z nich príde s nápadom – vyložme mobily na stôl. Dohodnú sa, že prichádzajúce esemesky či hovory budú k dispozícii všetkým.

„Idea filmu ma zaujala a takisto fakt, že nemusíme tri či štyri roky sedieť nad scenárom, pretože ten je už napísaný. Celé je to o malej skupine hercov a jednom prostredí. Jednoduché, povedala som si. A jednoduché veci mám rada,“ opísala Hrycová prvé dotyky s filmom, ktorého nakrúcanie až také jednoduché nebolo. Pod scenár česko-slovenskej verzie sa podpísal vychytený scenárista Petr Jarchovský, prvú skúšku herci absolvovali 16. júla.

Vojta Kotek nehrá

Pred kamerou v Bratislave sa mali stretnúť Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Sväťo Malachovský, Klára Issová, Martin Hofmann, Vojta Kotek a Anna Kadeřávková. Nanešťastie, český herec Vojta Kotek mal pár dní pred štartom nakrúcania nehodu na motorke. Tvorcovia tak museli rýchlo zohnať jeho náhradníka. Voľba padla na českého komika a režiséra Tomáša Měcháčka. Ten priznal, že v prvom momente ho po telefonáte z produkcie zaplavil obrovský stres, rolu totiž dostal dva dni pred nakrúcaním. „Oproti kolegom som bol trošku pozadu, ale aj vďaka Táni Pauhofovej, mojej filmovej manželke, som sa zo stresu dostal pomerne rýchlo,“ opísal český herec.

Producentské trio filmu Známi neznámi - zľava:... Foto: Be Well Media
Petra Polnisova Juraj Brocko a Wanda Adamik Hrycova Producentské trio filmu Známi neznámi - zľava: herečka Petra Polnišová, Juraj Brocko a Wanda Adamik Hrycová.

Polnišová obsadila samú seba

Okrem už ostrieľaných filmových hercov dostal v novinke príležitosť aj Sväťo Malachovský. Hoci má za sebou množstvo seriálových rolí, pred filmovou kamerou stál po prvý raz. „Smutným zistením pre mňa bolo, že som spomedzi kolegov najstarší, ale čo sa filmu týka, som vlastne benjamín. A hoci bolo nakrúcanie časovo náročné, aj tak som si ho nesmierne užíval,“ vyjadril svoje pocity Malachovský.

Vo filme Známi neznámi si zahrajú aj Táňa... Foto: Continental Film
Všetko alebo nič Vo filme Známi neznámi si zahrajú aj Táňa Pauhofová a Klára Issová. Herečky sa už predviedli spolu v komédii Všetko alebo nič.

Rolu v snímke má aj obľúbená Petra Polnišová. „Klasickej“ Polnišovej sa však diváci v kine nedočkajú. „Známi neznámi prinesú dvoch ľudí, Petru Polnišovú a Sväťa Malachovského v polohe, na akú nie sú slovenskí diváci zvyknutí. Obaja sú zafixovaní ako komici a napriek tomu, že ide o komédiu, ich postavy majú silnú dramatickú linku. Práve to je niečo, čo ma na tomto filme nesmierne bavilo – priniesť iný pohľad na obľúbených hercov,“ vysvetlila Wanda Adamík Hrycová.

Vtipne opísala svoj kasting na rolu Polnišová, ktorej filmovým manželom sa stala česká herecká hviezda, Martin Hofmann. „Ja som bola prvá obsadená potom, čo som si urobila kasting doma v kúpeľni. Pred zrkadlom som skúšala úlohy a zisťovala, ktorá by mi najviac sedela,“ vysvetlila so smiechom Polnišová a dodala: „Čo sa týka môjho manžela, už sme sa pred rokmi stretli v predstavení Mínus dvaja. Keďže on má za sebou o čosi viac filmových rolí ako ja, učila som sa ja od neho.“

Polnišovej filmový manžel - herec Martin Hofmann. Foto: SITA, Braňo Bibel
Martin Hofmann Polnišovej filmový manžel - herec Martin Hofmann.

Okrem Malachovského predstavujú Známi neznámi filmový debut aj pre mladú režisérku Zuzanu Mariankovú (29). Tá sa remeslu doposiaľ učila len na poli seriálov ako Za sklom, Oteckovia či Kuchyňa.

Ešte sa nič nekončí

A hoci z hercov už všetko pracovné napätie opadlo, pre Polnišovú sa poslednou klapkou nič neskončilo: „Zo mňa nič ‚nespadne‘ ďalšie tri mesiace. V tejto pozícii si nemôžem povedať – ja som skončila, už nech sa trápia iní,“ opísala čerstvá filmová koproducentka a dodala: „Teraz sa všetky ďalšie práce týkajú aj mňa. Musíme sa snažiť, aby sa film k divákom dostal, čo bude aj vďaka aktuálnej situácii náročné.“ Slovenská verzia filmu by mala prísť do kín 26. novembra.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Polnišová #Martin Hofmann #Známi neznámi

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...