Winslet tvrdo do slávnych režisérov! Ľutuje, že robila s Allenom aj Polanskim

Napriek tomu, že sú v rámci filmovej histórie považovaní za najvýznamnejších režisérov, obvinenia zo sexuálneho zneužívania už stihli zasiahnuť kariéru oboch slávnych pánov. Najnovšie sa proti Romanovi Polanskemu a Woodymi Allenovi postavila aj Kate Winslet.

12.09.2020 00:00
Herečka Kate Winslet v kreácii Elie Saab. Foto: ,
Herečka Kate Winslet.
debata (7)

Britská rodáčka sa zaradila do skupiny hercov, ktorí verejne vyjadrujú ľútosť za to, že spolupracovali so slávnymi tvorcami v minulosti. V prípade Winsletovej dokonca s oboma, v roku 2011 s Polanskim na filme Boh masakra a v roku 2017 s Allenom na Kolese zázrakov.

„Cítim sa tak, že ku..a, čo som to vlastne robila s Woodym Allenom a Romanom Polanskim,“ vyhlásila v najnovšom rozhovore pre magazín Vanity Fair herečka. „Je pre mňa teraz až neuveriteľné, ako vysoko boli postavení títo muži, ako rešpektovaní vo filmovom priemysle a že to tam boli tak dlho,“ komentovala tiež držiteľka Oscara.

„Je to sku..ne ponižujúce. Musím prevziať zodpovednosť za fakt, že som pracovala s oboma. Nemôžem vrátiť späť čas. Bojujem s tými výčitkami, ale čo nám zostane, ak nedokážeme o tom všetkom hovoriť pravdivo,“ pokračovala ešte Winslet.

Hoci v minulosti sa vyjadrila, že prácu s oboma režisérmi si profesionálne nesmierne užila. Jej zmenu rétoriky a názoru na celú kauzu odôvodňuje tým, že človek sa v živote s názormi a postojmi posúva. „Život je sku..ne krátky a ja sa snažím urobiť to najlepšie, keď ide o ukázanie slušného príkladu pre mladé ženy,“ doplnila ešte Winslet.

Obaja filmoví režiséri sú terčom obvinení zo sexuálneho obťažovania. Allena opakovane obvinila jeho adoptívna dcéra Dylan Farrow. V prípade Polanskeho ide o prípad sexuálneho styku s neplnoletou ešte v roku 1977, ale tiež o obvinenie zo znásilnenia, ku ktorému malo prísť v 70. rokoch a z ktorého režiséra obvinila fotografka Valentine Monnierová. Obaja filmári čelia bojkotu svojich diel.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ľútosť #Woody Allen #Kate Winslet #sexuálne obťažovanie #Roman Polanski

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....