Tanečnému kolu kraľovali Berkyovci

Do rytmu tanečných melódií sa pohupovali, ale predovšetkým spievali siedmi finalisti súťaže Slovensko hľadá Superstar. Nedeľňajší prenos priniesol hity, ktoré majú desaťročia i niekoľko aktuálnejších piesní. Spevákom na javisku robili spoločnosť aj tanečníci.

12.11.2007 00:10 , aktualizované: 08:00
Superstar - osmička Foto:
Osmička finalistov Superstar 3 pekne pokope.
debata

Hneď úvodný „megalomanský“ nástup večera sa televíznym tvorcom vcelku vydaril a tanečnej atmosfére sa na niekoľko minút oddali dokonca všetci traja porotcovia (reč je o ich diskotékových afro-parochniach). Dominika Mirgová, ktorá zaspievala ako prvá, nasadila latku do primeranej výšky. Hoci najoslnivejší výkon to nebol, spojenie tanca a spevu sa ukázalo ako veľmi komplexné.

„Takto má vyzerať tanečné kolo,“ adresovala Dominike Dara Rolins. Pavol Habera si neodpustil poznámku o falošných tónoch, zároveň však dodal: „Globálne si jeden z najväčších talentov v tejto súťaži.“

Podobných chvál sa tentoraz dočkala i Viera Berkyová. Za záverečnú skladbu od Abby jej zložilo poklonu celé porotcovské trio. „Vychádzajúc z mojej lásky k Abbe, musím povedať, že sa mi to páčilo a bavilo ma to,“ uviedol Laco Lučenič. „Si Dancing Queen,“ s úsmevom drukovala Vierke Dara. Za tanečného kráľa zase zvolila Marcela Berkyho. „Asi nikoho neprekvapí, keď poviem, že toto bol najlepší tanečný výkon večera,“ zhodnotila porotkyňa predvedenie pesničky Because of you od Ne-Ya. „Na čom ty musíš okamžite začať pracovať, je kondícia,“ doplnila popri komplimentoch Dara a s podobným argumentom sa pridal aj Paľo Habera. O kondíciu (potrebnú na tancovanie) nemusí usilovať Robo Šimko. Porotcovia i sám spevák sa zhodli, že tanec nebude jeho šálka kávy. Napriek tomu sa však skladba Sexbomb zaradila k najlepším vystúpeniam. Hlasovo veľmi vyvážené vystúpenie dozdobili sexi tanečníčky a Šimko zožal zaslúžený potlesk.

O nevyváženosti a rozpačitom výkone sa dá hovoriť v súvislosti s Ivanou Kováčovou. Jednu z najlepších tanečných skladieb posledných rokov – pesničku od Kylie Minogue Can´t get you out my head Ivana zvládala ako na sínusoide. Vydarené tóny striedali rušivé miesta, prekážkou bola i speváčkina očitá nesmelosť. „V rámci spevu si dnes išla na päťdesiat percent,“ vyčítala Ivane Rolinsová. Ešte tvrdší však bol Paľo Habera. „Bolo to ako pokus robiť sa veľkou, nepasovalo mi to k tebe,“ kritizoval.

Aj pri nie práve najlepšej úrovni Ivaninho vystúpenia sa ani na podobný level nedostal Tomáš Krak. Hoci spieva pesničku od Georga Michaela Faith už asi štrnásť rokov, jej interpretácia na javisku mu nevyšla. Niežeby nespieval čisto, ale pôsobil veľmi bojazlivo, spieval bez energie a navyše splietal „zaujímavé“ slovné spojenia v anglickom texte. To mu vytkla aj Dara. „Ty si sa doteraz nenaučil poriadne text a to je hanba,“ podotkla porotkyňa.

Ešte amatérskejší výkon však predviedol Martin Konrád. Samozrejme, treba vziať do úvahy aj kvalitu jeho skladby. Pri odrhovačke Hey baby sa nedá hovoriť o kultivovanej hudobnej zábave, dôležité je, že sa baví masa. Tá v Incheba sa síce bavila, pri obrazovke to skôr bolo utrpenie. Zaujímavý a veľmi trefný postreh vyslovil porotca Paľo Habera. „To, že si silná osobnosť, ktorá patrí na javisko, už odznelo x-krát. Bude to fungovať ešte niekoľko mesiacov po Superstar, ale keď do toho nedáš aj trochu umenia, tak sa sláva môže rýchlo skončiť.“

Netrúfam si odhadnúť, kedy v súťaži skončí Martin Konrád, ale ak by vládla spravodlivosť, v pondelok by to mal mať isté. O spravodlivosti v súťaži menom Superstar si však netreba robiť ilúzie. Bučiaci a otravne skandujúci dav v bratislavskej Inchebe, ktorý museli moderátori, porota i súťažiaci niekoľko ráz počas večera prosiť o ticho, by mohol byť nápovedou, aká skupina divákov posiela esemesky. V každom prípade, o štvrtom vypadávajúcom spevákovi sa dozviete už v pondelok večer. Aj na stránke Pravda.sk.

Poradie výkonov v tanečnom kole Superstar 3
1. Marcel Berky Ne-Yo – Because of you
2. Róbert Šimko Tom Jones – Sexbomb
3. Viera Berkyová ABBA – Dancing Queen
4. Dominika Mirgová Darina Rolincová – Čo o mne vieš
5. Tomáš Krak George Michael – Faith
6. Ivana Kováčová Kylie Minogue – Can´t get you out of my head
7. Martin Konrád Dj Otzi – Hey Baby

Poznámka: Predchádzajúci rebríček výkonov nie je zostavený na základe názoru hudobných odborníkov, ale redaktorov (nielen autora článku, ale niekoľkých) z Pravda.sk, ktorí SuperStar sledujú. Rebríček budeme zverejňovať každý týždeň a oceníme, ak sa v debate aj čitatelia pridajú s vlastným názorom, prípadne s názorom redakcie budú polemizovať.

debata chyba

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...