Ďalšia rana pre najmocnejšiu ženu módy! Anna Wintour sa rozišla s manželom

Šestnásť rokov manželstva a viac ako dvadsať rokov partnermi. Ani to však nestačilo, slávna šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour a jej manžel Shelby Bryan sa údajne rozišli.

22.10.2020 13:54
debata
Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour. Foto: SITA/AP, Greg Allen
Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour je veľká tenisová fanúšička. Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour.

Informáciu medzi prvými priniesol portál PageSix.com, podľa ktorého je rozchod dvojice len prirodzeným vývojom situácie. Hoci manželia dlhé roky svoj vzťah takmer nemedializovali, vždy ich z času na čas bolo vídať v spoločnosti. Situácia sa začala meniť už v roku 2013 a za posledné mesiace sa vraj nevideli ani raz. Aj prvú vlnu pandémie koronavírusu, ktorú sprevádzala karanténa a čiastočný lock-down v New Yorku, kde Wintour žije, strávili každý sám. Biznismen Bryan mal tieto mesiace stráviť vo svojom druhom dome, v americkom Texase.

Správy o ich rozchode sú podľa viacerých amerických médií ďalšou ranou pre Wintourovú, ktorej rok 2020 sa nesie v znamení viacerých škandálov. Jedným z nich boli obvinenia, že pod jej vedením redakcie magazínu Vogue bolo pracovné prostredie rasistické a veľmi neprajné voči afroamerickým zamestnancom. To nepriamo potvrdil aj jej bývalý spolupracovník Andre Leon Talley, ktorý navyše tento rok vydal svoje memoáre. Ani tie asi veľa radosti slávnej šéfredaktorke nepriniesli.

Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour a jej... Foto: SITA/AP, Diane Bondareff
Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour a jej manžel Shelby Bryan na archívnom zábere z roku 2012. Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour a jej manžel Shelby Bryan na archívnom zábere z roku 2012.

Okrem iného napríklad napísal, že „existuje nekonečný zoznam redaktorov, štylistov a modeliek, ktorých počas svojej mocnej vlády vyhodila na dotrhanú ošúchanú kopu zabudnutia“. Tiež narážal na fakt, že ich vzájomný vzťah ochladol po tom, čo zostarol a prestal byť pre Wintourovú „cool“. „Neľútostne si za svojich najlepších priateľov vybrala ľudí, ktorí sú vo svojich vybraných odboroch najvyššie. Serena Williamsová, Roger Federer, manželia Clooneyovci sú pre ňu priatelia. Ja už pre ňu nemám hodnotu,“ napísal tiež Talley.

Sedemdesiatročná „najmocnejšia žena sveta módy“ a jej o štyri roky starší partner sa zoznámili v rámci práce. Ich vzťah vyvolal v tom čase škandál v newyorských kuloároch, keďže sa hovorilo o tom, že práve pre Wintourovú opustil podnikateľ svoju prvú manželku Katherine a ich deti. Anna Wintour bola už v tom čase rozvedená, z prvého manželstva s psychiatrom Davidom Shafferom má dcéru Bee a syna Charlesa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #rozvod #partner #Anna Wintour #ťažké časy

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...