Aj takáto bola princezná Diana! Spomienka dizajnéra, ktorá ju fakt vystihuje

Pred 39 rokmi, presne 29. júla 1981, si iba 20-ročná Diana Spencer brala za manžela britského princa Charlesa.

10.12.2020 00:00
princ Charles a Lady Diana Spencer Foto:
Záber z júla 1981, keď si áno povedal princ Charles a Lady Diana Spencer. Z ich manželstva pochádzajú dvaja synovia - princ William a princ Harry.
debata

Ich svadbu sledovali milióny ľudí po celom svete. Samozrejme, zvedaví boli aj na svadobné šaty krásnej Diany. O tie sa postarali dizajnéri Elizabeth Emanuel a David Emanuel a pred obrazovkami ich v tom čase videlo 28 miliónov ľudí.

Dizajnérka Elizabeth Emanuel, ktorá navrhla svadobné šaty budúcej princeznej z Walesu, ich tvorbu už pre médiá opísala mnohokrát. Napríklad aj to, ako nevesta pred svadbou veľmi chudla. „Chudla tak rapídne, že sme museli začínať vždy odznova,“ opísala prácu na šatách spomínaná dizajnérka v dokumente "Charles and Di: The Truth Behind their Royal Wedding“ a dodala: "Obvod jej drieku bol na konci 58 centimetrov, bola skutočne štíhlučká ako modelka.“

Dizajnér David Emanuel pre magazín Hello! opísal, ako srdečne mu vtedy princezná Diana za šaty poďakovala. Po sobáši a následnej recepcii v Buckinghamskom paláci princezná zodvihla telefón, aby vyslovila svoje poďakovanie dizajnérom. Potom sa vybrala na svadobnú cestu s Charlesom.

V rozhovore pre Hello! si Emanuel zaspomínal: „V ten deň som sa vrátil do svojho ateliéru v Mayfair. Boli tam všetci moji zamestnanci a dopriali sme si pohár šampanského. Keď sa neskôr obchod zatvoril, zazvonil telefón. Hneď som si pomyslel… Kto môže telefonovať? Bola to Diana! Chcela mi veľmi pekne poďakovať za šaty,“ opísal dizajnér.

Pre magazín citoval jej slová o šatách: „Mne sa páčili. Charlesovi sa páčili. Rodine sa páčili.“ Na toto poďakovanie, ako opísal, nikdy nezabudne a pomyslel si vtedy: „Hlavná vec je, že nevesta je šťastná. Že si našla čas a poďakovala pred svadobnou cestou. Bola naozaj srdečná.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Diana #kráľovská svadba

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...