Pesničkár František Nedvěd priznal boj s rakovinou

Známy český muzikant podstupuje chemoterapiu.

13.12.2020 15:52
František Nedvěd Foto:
František Nedvěd sa stal českou hudobnou legendou spolu so svojím bratom Janom. Po rozchode s ním vydal viacero sólových albumov.
debata (1)

Známy český pesničkár pre české rádio Impuls priznal, že bojuje s ťažkou diagnózou. 73-ročný Nedvěd povedal: „Mám rakovinu. Pustím to do sveta, nech to všetci vedia. Podstupujem liečbu chemoterapiou, takže čakám, či sa to vylieči alebo nie. Náladu mám ale dobrú. Ničomu nepodlieham, len sa liečim. Verím, že budúci rok bude lepší ako ten tohtoročný,“ cituje jeho slová pre rádio Impuls idnes.cz.

Ako ešte dodal, diagnózu mu určili krátko pred pandémiou. „V čase, kedy mi to našli, tak sa zakázalo spievať. Beriem to ako znamenie, že keď nesmiem spievať ja, nemôže spievať nikto,“ opísal spevák, ktorý kvôli chorobe trpí hlasovou indispozíciou. „Očakávam, že keď sa opatrenia uvoľnia, tak sa mi hlas vylieči a budem môcť pokračovať vo svojej práci.“

František Nedvěd so svojím bratom Janom Nedvědom (74) dlhé roky tvorili vyhlásené české duo. Pochádzajú z pražského Spořilova, no vyrastali v dedine Luka pod Medníkem pri rieke Sázava, kde mali ich rodičia postavenú chatu. Ich spoločné hudobné začiatky poznamenal bigbít, no neskôr im, možno aj vplyvom prostredia, učarovala trampská hudba. Postupne tak vznikli formácie ako Brontosauři, Spirituál kvintet či jednoducho Nedvědi – ako ich pozná väčšina fanúšikov. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Podvod, Na kameni kámen, Růže z papíru a mnohé ďalšie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #František Nedvěd

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...