Nie ste sami, som s vami v modlitbách, odkázala Alžbeta II. v príhovore

Britská kráľovná Alžbeta II. vo svojom vianočnom príhovore ubezpečila ľudí, ktorí sú tento rok bez priateľov a rodiny, že "nie sú sami". Zároveň poďakovala zdravotníkom i dobrovoľníkom v prvej línii, informovala spravodajská stanica BBC.

26.12.2020 12:54
Britain Queen Foto: ,
Britská kráľovná Alžbeta II. počas vianočného príhovoru.
debata (5)

„Je pozoruhodné, že rok, ktorý ľudí rozdeľoval, nás v mnohých ohľadoch zblížil,“ uviedla britská ponovníčka vo svojom tradičnom prejave, ktorý v piatok vysielali televízie v Británii i krajinách Spoločenstva národov (Commonwealth).

„Samozrejme, pre mnohých bude toto obdobie roka poškvrnené smútkom – niektorí smútia za stratou tých, ktorí im boli drahí, iným chýbajú priatelia a členovia rodiny, ktorí nie sú s nimi v rámci bezpečnosti, a pritom všetko, čo si na Vianoce skutočne želajú, je obyčajné objatie alebo stisk rúk,“ povedala.

„Ak ste jedným z týchto ľudí, nie ste sami a ubezpečujem vás, že som s vami v myšlienkach a modlitbách,“ uviedla Alžbeta II.

Osobitne poďakovala mladým ľuďom, zdravotníkom i dobrovoľníkom v prvej línii, ako aj „dobrým samaritánom naprieč spoločnosťou, ktorí všetkým prejavujú starostlivosť a úctu“.

Kráľovná síce nevyslovila slová ako „pandémia“, „koronavírus“ alebo „COVID-19“, boli však dominantnou témou jej tohtoročného vianočného príhovoru, všíma si BBC.

Kráľovná Alžbeta II. trávi tohtoročné Vianoce bez svojej rodiny len v spoločnosti svojho manžela Philipa (99). Od marca, keď Británia v súvislosti s koronavírusovou pandémiou zaviedla prísne opatrenia, prebývala 94-ročná panovníčka hlavne na Windsorskom hrade, odkiaľ vykonávala svoje oficiálne povinnosti prostredníctvom telefónu a videomostu.

Kráľovská rodina zvyčajne trávi vianočné sviatky v sídle Sandringham v Norforlku na východe Anglicka.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #príhovor #istota #kráľovná Alžbeta II.

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...