Tieto kráľovské dvojičky ešte nepoznáte? Dánsky princ a princezná oslavujú 10 rokov

Dánsky princ Frederik a jeho manželka, princezná Mary, sa tešia zo štyroch potomkov.

08.01.2021 13:47
debata

Princ Christian, najstarší z nich, sa narodil v roku 2005 a jedného dňa zasadne na trón. Princezná Isabella sa narodila v roku 2007, zaujímavosťou je, že po dlhých rokoch sa do dánskej kráľovskej rodiny opäť narodila žena (od roku 1946). Rodinné šťastie páru bolo dovŕšené v roku 2011, kedy prišli na svet dvojičky, princ Vincent a princezná Josephine. Práve v piatok, 8. januára, oslavujú desiate narodeniny.

Kráľovskí rodičia pri tej príležitosti zverejnili ich oficiálne zábery, ktoré sa objavili aj na Instagrame. Ako píšu dánske médiá, princ Vincent prišiel na svet ako prvý, o 26 minút po ňom sa narodila jeho sestra, princezná Josephine. Obe deti boli pokrstené 14. apríla a dostali mená Vincent Frederik Minik Alexander a Josephine Sophia Ivalo Mathilda.

Dánska princezná Mary v Tokiu s manželom,... Foto: SITA/AP
Mary princezná Dánska princezná Mary v Tokiu s manželom, princom Frederikom.

Dánska princezná Mary (48) sa spolu s manželom, princom Frederikom (52), často ukazuje aj na spoločenských podujatiach. Princezná Mary, rodáčka z Austrálie, sa s európskym princom spoznala v roku 2000 počas letnej olympiády v Sydney. V roku 2003 sa pár zasnúbil, v roku 2004, 14. mája, si povedali „áno“ v Kodani.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dánsko #princezná Mary

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...