Vojvodkyňa Fergie opäť spisovateľkou! Tento raz nepíše pre deti, román je o jej predkoch

Vojvodkyňa z Yorku, Sarah Ferguson, napísala svoj prvý román pre dospelých.

18.01.2021 00:00
Sarah Ferguson Foto: ,
Sarah Ferguson, vojvodkyňa z Yorku.
debata

Príbeh, ktorý je inšpirovaný jej pratetou, uzrie svetlo sveta v auguste. Niekdajšia manželka princa Andrewa má na svojom konte niekoľko kníh pre deti aj literatúru faktu.

Sarah Fergusonová, nazývaná aj Fergie, sa podujala napísať svoj prvý román pre dospelých. Jeho názov znie „Her Heart for a Compass“ a vyjde 3. augusta 2021 vo vydavateľstve Mills & Boon. Inšpirovaný bol aristokratickou rodinou vojvodkyne Sarah. Ako píše Daily Mail, inšpiráciou jej bol život jej pratety, Lady Margaret Montagu Douglas Scottovej. Debutový román Fergie nesie prívlastok „strašidelná historická sága“, ktorá čitateľa unesie preč zo salónov aristokracie do chudobných štvrtí Londýna a ruchu New Yorku 70. rokov 19. storočia.

„Všetko sa začalo pátraním po informáciách o mojich predkoch,“ vysvetlila mama princezien Beatrice (32) a Eugenie (30). „Keď som sa zaoberala príbehom rodu Montagu-Douglas, narazila som prvýkrát na lady Margaret, ktorá ma zaujala, pretože mala jedno z mojich krstných mien.“

Aj keď boli rodičia lady Margaret, vojvoda a vojvodkyňa z Buccleuchu, blízkymi priateľmi kráľovnej Viktórie, Fergie sa o živote jej menovkyne veľa nedozvedela. Myšlienka na román však už bola v jej hlave a tak jej s pomocou skutočných historických udalostí a faktov príbeh vymyslela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sarah Ferguson

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...