Už je tu prvý záber novej princeznej Diany! Čo poviete? Splní Kristen Stewart očakávania?

Počas leta sa k divákom dostala informácia, že režisér Pablo Larraín natočí nový film o princeznej z Walesu.

29.01.2021 00:00
diana Foto: ,
Princezná Diana a jej filmová predstaviteľka, herečka Kristen Stewart. (vpravo)
debata (1)

Nesie názov Spencer a hlavnú rolu v ňom stvárňuje 30-ročná herečka Kristen Stewart. Dej filmu zobrazí jedny z posledných vianočných sviatkov princeznej Diany, ktoré prežila v Sandringhame v Norfolku.

Princezná Diana si v tom čase jasne uvedomila, že manželstvo s Charlesom ju stojí čoraz viac síl a rozhodla sa z neho vymaniť. V roku 1996 sa princ Charles a lady Diana rozviedli, v roku 1997 zomrela pri dopravnej nehode. Pod scenár snímky sa podpísal Steven Knight (61), ktorý má už na konte úspešný seriál „Taboo“.

Herečka  Kristen Stewart ako Diana vo filme... Foto: Neon
Kristen Stewart Herečka Kristen Stewart ako Diana vo filme Spencer.

Aktuálne je už na svete aj fotografia Kristen Stewart ako princeznej Diany. Prvý záber zverejnila produkčná spolčonosť Neon, ktorá je pod filmom podpísaná. Ako uvádza magazín Variety, lokáciami pre nakrúcanie sú zatiaľ zvolené Nemecko a Veľká Británia. Film by sa mal dostať k divákom koncom roka 2021, rok 2022 sa ponesie v znamení 25. výročia tragickej smrti matky princov Harryho a Williama. Pre zúriacu pandémiu je však termín premiéry neistý.

Herečka Kristen Stewart. Foto: SITA/AP, Mark Von Holden
Kristen Stewart Herečka Kristen Stewart.

Spoločnosť Neon zverejnila zasnený záber filmovej Diany, ktorá má na hlave čierny klobúk a jej tvár jemne zakrýva čierna sieťka. Kristen Stewart mala v čase úmrtia Diany len sedem rokov. „Netušila som vtedy, čo sa deje. Ale pociťujem v sebe potrebu obrániť ju. Bola taká mladá, keď odišla,“ povedala americká herečka pre magazín The Wrap.

Režisér Pablo Larraín, rodák z Čile, by chcel film sprostredkovať ako „anti-rozprávku“. „Ak sa žena rozhodne nestať sa kráľovnou, ale radšej zostať sama sebou, je to veľké rozhodnutie. Ako a prečo dospela až k nemu? To je zámerom filmu,“ opísal pre portál Deadline. K výberu Kristen Stewartovej ako Diany povedal: "Dokáže byť naozaj mysteriózna, aj veľmi krehká, no napokon aj nesmierne silná. A presne to pre film potrebujem.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristen Stewart #princezná Diana

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...