Princ Charles navštívil v nemocnici svojho otca, 99-ročného princa Philipa

Britský princ Charles v sobotu navštívil svojho otca, 99-ročného princa Philipa, ktorý je už niekoľko dní hospitalizovaný v londýnskej nemocnici.

21.02.2021 16:10
charles Foto: ,
Princ Charles prišiel do súkromnej Nemocnice kráľa Eduarda VII.
debata

Podľa agentúry AFP princ Charles prišiel do súkromnej Nemocnice kráľa Eduarda VII. v centre Londýna v sobotu popoludní a zdržal sa tam približne 30 minút. Pre pandémiu koronavírusu sú návštevy v tejto nemocnici povolené len v „mimoriadnych prípadoch“.

Manžela britskej kráľovnej Alžbety II. hospitalizovali utorok, pretože sa „necítil dobre“. Buckinghamský palác zdôraznil, že išlo o preventívnu hospitalizáciu a že jeho zdravotné problémy nesúvisia s koronavírusom. V nemocnici má zostať za účelom „pozorovania a odpočinku“ minimálne do budúceho týždňa. Podľa zdrojov z princovho okolia si Philip aj v nemocnici stále udržiava dobrú náladu.

Princ Philip, vojvoda z Edinburghu, oslávi 10. júna svoje 100. narodeniny. On aj jeho 94. ročná manželka Alžbeta dostali začiatkom januára prvú dávku vakcíny proti koronavírusu.

Philip sa už v roku 2017 stiahol z verejného života a spoločne s Alžbetou sa zdržiava prevažne na Windsorskom zámku západne od Londýna. Panovníčka pre pandémiu vykonáva väčšinu svojich ceremoniálnych právomocí len virtuálnou formou.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ charles

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...