Takto Gwyneth Paltrow bojovala s následkami Covid-19! Odborník sa chytá za hlavu

48-ročná hviezda Gwyneth Paltrow má ochorenie Covid-19 za sebou, ale trápili ju jeho následky.

02.03.2021 00:00
Gwyneth Paltrow Foto: ,
Americká herečka Gwyneth Paltrow.
debata (2)

So svojimi fanúšikmi sa na stránke goop podelila o tipy, ktoré dodržiavala, aby sa zbavila následkov ochorenia. Odborník však povedal jasne, čo si o nich myslí.

Oscarová herečka zverejnila svoje kontroverzné odporúčania – ako možnú liečbu dlhodobých následkov choroby Covid-19 – na stránke zameranej na životný štýl. Aké tipy rozdávala? Intervalový pôst, pravidelné používanie infra sauny a konzumáciu kimči (kórejská nakladaná zelenina).

V príspevku Paltrow hovorí zo svojej vlastnej skúsenosti. Podľa svojich slov mala Covid-19 už dávnejšie a následne dlhodobo trpela únavou a akousi „mozgovou hmlou“. Preto navštívila ambulanciu alternatívnej medicíny a v nej dostala odporúčanie na keto diétu a výrazné zvýšenie príjmu rastlinnej stravy. Jedla hlavne kimči, pila kombuchu a jedla každý deň až o jedenástej.

Reakcia na odporúčanie slávnej hviezdy, ktorú na Instagrame sleduje 7,5 milióna ľudí, nenechala na seba dlho čakať. Ozval sa riaditeľ britskej organizácie „National Health Service (NHS)“ a prostredníctvom BBC varoval ľudí pred pred týmito tipmi. „Prajem jej skoré uzdravenie, ale niektoré z riešení, ktoré odporučila, nie sú v skutočnosti postupmi, ktoré by sme odporúčali v NHS. Musíme brať na zreteľ vážne dlhodobé následky ochorenia a aplikovať serióznu vedu.“ Poukázal tiež na to, že vplyvní ľudia, ktorí používajú sociálne médiá, by mali rozumne zaobchádzať s informáciami, pretože majú veľkú mieru zodpovednosti.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Gwyneth Paltrow #Covid-19

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...