Musia priznať na titulke, že prehrali spor s Meghan! Ešte sa čaká na odškodné...

Britský bulvárny denník Mail on Sunday musí na svojej titulnej strane a na tretej strane zverejniť informáciu, že jeho vydavateľ prehral súdny spor s Meghan Markleovou, manželkou britského princa Harryho.

07.03.2021 06:49
12 odhalení z dokumentu Harry & Meghan Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu na zábere zo špeciálneho rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou.
debata

Rovnaké oznámenie vrátane odkazu na súdne rozhodnutie musí byť zverejnené po dobu jedného týždňa v internetovom vydaní denníka Mail Online. Vyplýva to z rozsudku, ktorý bol zverejnený už v piatok.

Súdne konanie sa zaoberalo porušením autorských práv, ktorého sa bulvárne periodikum údajne podľa verdiktu dopustilo zverejnením súkromných listov, ktoré Meghan Markle poslala svojmu otcovi, s ktorým nemá dobré vzťahy.

Londýnsky súd už skôr nariadil vydavateľovi denníka Mail on Sunday, spoločnosti Associated Newspapers, aby zaplatila 450 000 libier (13,6 milióna korún) za trovy konania.

Meghan Markle ďalej požaduje vrátenie listov, ktoré sú základom sporu. Súd v tejto kauze znovu zasadne v októbri a rozhodne o prípadnom odškodnom pre vojvodkyňu zo Sussexu, píše agentúra AFP.

Tridsaťdeväťročná vojvodkyňa zažalovala spoločnosť Associated Newspapers potom, čo Mail on Sunday vo februári 2019 zverejnil v piatich článkoch ručne písaný list jej otcovi Thomasovi Markleovi z augusta 2018. List vojvodkyňa napísala po svadbe s britským princom v roku 2018. Médiu list odovzdal sám Markle. Sudca 11. februára v skrátenom konaní rozhodol, že zverejnenie úryvkov listu bolo „zjavne prehnané, a preto nezákonné“, uviedla agentúra Reuters.

Ešte vo štvrtok vyvolala rozruch krátka ukážka z rozhovoru, ktorý odvysielajú v nedeľu. V nej Meghan otvorene obvinila členov kráľovskej rodiny, že o nej a jej manželovi Harrym šírili klamstvá. „Kráľovská domácnosť… netoleruje ani nebude tolerovať šikanovanie a obťažovanie,“ uviedol palác v reakcii na jej slová. Markle následne reagovala vlastných vyhlásením.

„Vojvodkyňa je nešťastná z tohto posledného útoku na jej charakter, najmä ako osoba, ktorá bola sama terčom šikanovania,“ uviedol Markleovej hovorca. „Je odhodlaná pokračovať vo svojej práci zameranej na budovanie súcitu po celom svete a bude sa naďalej usilovať byť dobrým príkladom,“ dodal hovorca.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #ospravedlnenie #súdny spor #vojvodkyňa Meghan #Mail on Sunday

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...