Kráľovná prehovorila! Markleovej obvinenia z rasizmu berieme vážne

Britská kráľovná Alžbeta II. je smutná z problémov, s ktorými sa v ostatných rokoch stretli jej vnuk princ Harry a jeho manželka Meghan Markle.

10.03.2021 07:29
Britain Royals Foto:
Kráľovná Alžbeta II. na zábere z februára 2021.
debata (13)

Zároveň uistila verejnosť, že obvinenia z rasizmu berie veľmi vážne. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na utorňajšie vyhlásenie Buckinghamského paláca.

„Celá rodina je smutná, keď sa dozvedela o celom rozsahu toho, aké boli posledné roky pre Harryho a Meghan náročné. Problémy, o ktorých hovorili, najmä tie týkajúce sa rasizmu, sú znepokojivé,“ uvádza sa v stanovisku kráľovnej.

„Aj keď sa niektoré spomienky môžu líšiť, sú braté veľmi vážne a rodina ich bude riešiť v súkromí. Harry, Meghan a (ich syn) Archie budú vždy milovanými členmi rodiny,“ dodala britská panovníčka.

Harry a Meghan vo februári oznámili, že sa definitívne nevrátia k plneniu svojich povinností členov britskej kráľovskej rodiny.

Obaja následne poskytli rozhovor americkej moderátorke Oprah Winfreyovej, ktorý v USA odvysielali v nedeľu večer. Veľký rozruch spôsobili okrem iného slová Meghan, vojvodkyne zo Sussexu, ktorá obvinila členov kráľovskej rodiny z rasizmu. V paláci sa malo hovoriť aj o tom, ako tmavú pleť bude mať jej syn, až sa narodí. Podľa vlastných slov myslela v ťažkých časoch dokonca na samovraždu. Kráľovská rodina jej mala odoprieť i pomoc v oblasti duševného zdravia.

Záber z 27. novembra 2017: Princ Harry a jeho...
Záber z 19. mája 2018: Svadba princa Harryho a...
+9Záber z júna 2018: Princ Harry a jeho manželka...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #rozhovor #rasizmus #buckinghamský palác #kráľovná Alžbeta II. #vojvodkyňa Meghan

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...