Liam Neeson nevyčíta synovi, že si zmenil priezvisko: To gesto je hodné úcty!

Herca Liama Neesona vníma súčasný divák predovšetkým ako večného akčného hrdinu, no minulý rok sa rozhodol urobiť výnimku. Nakrútil rodinnú melodrámu a jedným z dôvodov bola určite aj spolupráca s vlastným synom Micheálom.

21.03.2021 00:00
madeinitaly Foto:
Herec Micheal Richardson a jeho otec Liam Neeson na zábere z filmu Made in Italy.
debata

Dvojica spoločne pracovala na snímke Made in Italy, ktorú je možno momentálne vidieť na platforme Hulu. Scenár prináša príbeh bohémskeho umelca, ktorý sa snaží obnoviť vzťah s odcudzeným synom. Pri Micheálovi by sa mohlo zdať, že tento príbeh má čiastočne aj reálny základ, najmä, ak si vezmeme do úvahy, že 25-ročný herec nenosí otcovo meno. Realita a vysvetlenie sú však celkom iné.

V roku 2018 si Micheál zmenil priezvisko z Neesona na Richardson, čo bolo priezvisko jeho zosnulej mamy – herečky Natashy Richardsonovej. Herečka zomrela po tragickej nehode, zranení na lyžiach, ktoré jej spôsobilo krvácanie do mozgu. Mala vtedy len 45 rokov, dvaja synovia, ktorých mali spoločne s manželom Liamom Neesonom, v tom čase 13 a 12 rokov.

Herec Micheal Richardson so svojou tetou Joely... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
NY Premiere of "Red Sparrow" Herec Micheal Richardson so svojou tetou Joely Richardsonovou, sestrou jeho zosnulej mamy Natashe na zábere z roku 2018.

Kým mladší Daniel zostal pri otcovom priezvisku, starší Micheál sa rozhodol práve zmenou priezviska vzdať poctu milovanej mame. „Myslím si, že urobil správnu vec. Bola to krásna pocta, ctihodné gesto a navyše, moje priezvisko má istý celebritný status. Nenávidel by som sa za to, keby sa ho ako herca neustále pýtali: ‚Aha, takže ty si syn Liama Neesona…‘,“ uviedol ešte minulý rok herec v rádiovom programe moderátora Andyho Cohena. Dodal tiež, že toto gesto ocenili aj mama a sestra zosnulej Natashe Richardsonovej, obe známe herečky Vanessa Redgrave a Joely Richardson.

V rozhovore pre The Times sa nedávno vyjadril k úmrtiu svojej mamy aj samotný Micheál. „Mám jej filmy, ku ktorým sa môžem vrátiť a pozerať sa na ňu. Za to som nesmierne vďačný,“ uviedol. Priznal sa však, že smrť rodiča dokáže poriadne s človekom zamávať. Najmä, ak ide o takú náhlu, nečakanú a navyše kurióznu nehodu. „Musíte sa zachytávať drobných spomienok, či už to bol jej smiech alebo energia v miestnosti, keď varila,“ doplnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #syn #úmrtie #nakrúcanie #mama #Liam Neeson

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...