Slávny Aragorn mieri do filmu o záchrane futbalistov zo zaplavenej jaskyne v Thajsku

Pripravovaný film o dramatickej záchrane mladých futbalistov a ich trénera zo zaplavenej thajskej jaskyne, ktorá sa v roku 2018 dostala na titulné strany svetových médií, bude mať hviezdne obsadenie.

22.03.2021 00:00
Nominovaný herec Viggo Mortensen. Foto: ,
Herec Viggo Mortensen.
debata

V snímke režírovanom držiteľom Oscara Ronom Howardom sa objaví okrem množstva thajských hercov Viggo Mortensen, Colin Farrell a Joel Edgerton, informoval filmový portál Deadline Hollywood.

Dvanásť chlapcov z futbalového tímu vo veku 11 až 16 rokov s 25-ročným trénerom zostali v jaskyni uväznení 23. júna 2018. V podzemí ich uzavrela stúpajúca voda, kvôli ktorej ustupovali stále hlbšie do jaskyne. Záchranári futbalistov nakoniec objavili 2. júla na vyvýšenej plošine, štyri kilometre od ústia jaskyne. Od tej doby ich zásobovali potravinami a pripravovali evakuáciu.

Po odčerpaní veľkého množstva vody z jaskyne boli niektoré úseky cesty von schodné pešo, časť trasy museli ale deti zvládnuť pod vodou a museli preplávať veľmi úzkymi tunelmi. Niektorí z chlapcov pritom nevedeli plávať. Dráma sledoval napäto celý svet. Celý futbalový tím bol nakoniec zachránený.

Autorom scenára je William Nicholson, ktorý okrem iného spolupracoval na filme Gladiátor, režírovať ho bude Ron Howard, ktorý získal Oscara za snímku Čistá duša. Mortensen, ktorý sa preslávil ako Aragorn v sérii Pán prsteňov, Farrell a Edgerton si zahrajú jaskyniarov a potápačov, ktorí pomáhali pri záchrannej akcii. Nakrúcanie by malo začať už tento mesiac v Austrálii a Thajsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viggo Mortensen

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...