Únos aj vydieranie rivala? Švédsky raper s miliónmi fanúšikov mieri pred súd

Švédsky raper Yasin, ktorý je vo svojej krajine považovaný za hviezdu, bol obžalovaný z podielu na pokuse o únos konkurenta a postaví sa pred súd. Oznámila to v utorok podľa agentúry AFP švédska justícia, ktorá nezverejnila totožnosť obete.

24.03.2021 08:55
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa YASIN (@yasinthedon)

Na 22-ročného Yasin Mahamouda bola ešte koncom minulého roka uvalená väzba kvôli podozreniu, že sa vlani v marci podieľal na prípravách únosu iného švédskeho rapera. Obžalovaný obvinenia odmieta. Napriek tomu, že súd nezverejnil totožnosť obete, švédske médiá informovali, že by malo ísť len o 16-ročného rapera Einára, vychádzajúcu hviezdu hip-hopovej scény v severskej krajine, ktorý sa minulý rok so svojím debutom umiestnil na prvom mieste hip-hopovej hitparády.

Yasina počúvajú na streamovacej službe Spotify milióny ľudí a vo Švédsku patrí už niekoľko rokov medzi popredných predstaviteľov žánru. V sobotu získal ocenenie P3 Guldgalan verejnoprávneho švédskeho rozhlasu pre umelcov roka a najlepšieho umelca v kategórii hip hop a r'n'b.

Podľa obžaloby mal Yasin na konci minulého marca v pláne stretnúť sa v nahrávacom štúdiu v centre Štokholmu so svojou obeťou, vlákať ju do automobilu, ublížiť jej fyzicky a vydierať ju „citlivými“ fotografiami. Yasin podľa žalobcov „vydal rozkazy a pokyny, ako a kedy“ únos vykonať.

Raper, ktorý bol v roku 2018 usvedčený z nezákonnej držby zbraní, bol podľa obžaloby do sprisahania v pokročilej fáze zasvätený spoločne s ďalšími ľuďmi. Únos sa nakoniec posledný marcový víkend neuskutočnil, ale bol vykonaný o niekoľko týždňov neskôr bez Yasinovej ​​účasti. Obeť bola podľa obžaloby zbitá, okradnutá, vyfotografovaná v ponižujúcich podmienkach a vystavená vydieraniu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #únos #Švédsko #raper #obžalovanie

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...