Ako sa zachová princ Harry? Británia je v napätí, či príde na pohreb princa Philipa. A čo Meghan?

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan by museli ísť najmenej do 5-dňovej karantény, ak by zo Spojených štátov prileteli do Británie na pohreb princa Philipa, napísal denník The Guardian.

10.04.2021 10:35
princ Harry Foto:
Britský princ Harry s manželkou Meghan v Londýne - archívna snímka.
debata (7)

Manžel britskej panovníčky Alžbety II. a Harryho starý otec zomrel v piatok ráno vo Windsore. Dvojica zatiaľ neoznámila, či sa jeho pohrebu zúčastní. Niektorí komentátori sa domnievajú, že Harry z Kalifornie, kde dvojica žije, pricestuje sám. Vojvodkyňa zo Sussexu totiž čaká druhé dieťa, ktoré sa má narodiť lete. Vlani v júli potratila.

Návrat do Británie by bol prvým verejným vystúpením po ich škandalóznom rozhovore s moderátorkou Oprah Winfreyovou. V široko diskutovanom interview Harry a Meghan hovorili o dôvodoch svojho odchodu z Británie. Meghan, ktorá je rasovo zmiešaného pôvodu, sa v rozhovore okrem iného posťažovala, že sa nemenovaný člen kráľovskej rodiny pýtal, akú tmavú pleť môže mať jej syn, až sa narodí. Uviedla tiež, že intenzívny tlak okolia i médií ju dohnal až k myšlienkam na samovraždu. Winfrey po rozhovore uviedla, že podľa Harryho rasistický komentár nepochádzal ani od kráľovnej, ani od Philipa.

Po televíznom vystúpení vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu klesla ich obľuba u britskej verejnosti na najnižšiu úroveň za dobu merania, vyplynulo z prieskumu agentúry YouGov. Kriticky sa k nemu postavila aj Angela Levinová, ktorá sa kráľovskou rodinou zaoberá. Napísala okrem iného aj knihu o Harrym. Čo sa týka rozlúčky s Philipom, má za to, že Harry na pohreb pôjde, ale Meghan sa k nemu zrejme nepridá, čo odôvodní tehotenstvom.

Podľa súčasných nariadení britskej vlády musí každý, kto do Anglicka pricestuje, zostať v karanténe po dobu desiatich dní. Karanténu možno skrátiť na päť dní, ak si cestujúci po ich uplynutí zaplatí za test na Covid-19 a pokiaľ ten vyjde negatívne. Vzhľadom na štatút kráľovskej rodiny sa špekuluje o tom, že by Harry mohol dostať zo spomínaných obmedzení výnimku. Niektorým úľavám sa teraz tešia členovia diplomatických misií a konzulárnych úradov v Británii a zamestnanci medzinárodných organizácií, v oboch prípadoch vrátane ich rodín.

20. november  1947- svadobné foto kráľovnej...
Rok 1951 -  Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip...
+8 Na archívnej snímke z 19. decembra 1965...

Okolo Meghan a Harryho je v Británii „horúco“ stále. Len pred pár dňami denník "The Telegraph“ priniesol obvinenia niektorých zamestnancov páru, ktorí Harryho a Meghan obvinili z nekorektného vzťahu v pozícii nadriadených.

Už začiatkom marca Buckinghamský palác potvrdil, že inicioval vyšetrovanie. Týka sa článku uverejneného v denníku Times of London, v ktorom jeden z bývalých zamestnancov paláca obvinil vojvodkyňu Meghan zo šikanovania. Materiál tvrdí, že bývalá herečka ponižovala dve zo svojich niekdajších osobných asistentiek a tie nakoniec dali výpoveď.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Philip

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...