10-tisíc denne, za video 200! Bratranec Alžbety II. predáva kontakty na Kremeľ

Britský princ Michael z Kentu chcel využiť svoj kráľovský status pre osobný prospech a spoločnostiam za poplatok ponúkal zabezpečenie kontaktov v Kremli, informoval v nedeľu nedeľník The Sunday Times. Obvinenia, ktoré princ odmietol, prichádzajú v čase napätých vzťahov medzi Londýnom a Moskvou.

10.05.2021 10:20
Britain Prince Michael Foto: ,
Záber z roku 2016: Princ Michael z Kentu a princezná z Kentu počas návštevy Katderály svätého Pavla v Londýne.
debata (1)

Novinári nedeľníka a televíznej stanice Channel 4 sa vydávali za zástupcu fiktívnej juhokórejskej firmy, ktorá mala záujem o investície v Rusku. Na schôdzke, ktorú médiá natáčali skrytou kamerou, im princ z Kentu ponúkol pomoc ako sprostredkovateľ. Za tieto služby si vypýtal gážu 10 000 libier na deň s tým, že môže zo svojho domova v Kensingtonskom paláci natočiť na podporu firmy i príhovor, a to za poplatok 200 000 dolárov, uviedla agentúra AFP.

Princov priateľ a obchodný partner markíz z Readingu Michaela opísal ako „neoficiálneho veľvyslanca jej veličenstva pre Rusko“ a človeka povzneseného nad „politickú vravu“, ktorého Moskva považuje za priateľa Ruska. Princ sa podľa markíza tiež môže stretnúť priamo s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a firmu pri tom zastupovať. Princ z Kentu v reakcii uviedol, že s Putinom sa naposledy stretol v roku 2003.

Michael (inak bratranec kráľovnej Alžbety II.) nie je považovaný za aktívneho člena kráľovskej rodiny a britskou korunou nie je ani platený. Zarába si ako konzultant a spoločne so svojou manželkou platí nájom aj poplatky za byt v Kensingtonskom paláci v Londýne, kde býva aj princ William s rodinou.

Kráľovnú však Michael v časoch pred pandémiou zastupoval na zhruba 200 udalostiach ročne, ako napríklad na štátnych pohreboch v Indii či na Cypre, píše sa na webových stránkach kráľovskej rodiny. V životopise 78-ročného princa sa píše, že má skrze svoju prababičku silné väzby na Rusko a o krajinu ako takú javil vždy veľký záujem. Je tiež prvým členom kráľovskej rodiny, ktorý sa naučil po rusky, a to do takej miery, že je kvalifikovaný tlmočník, píše sa na stránke.

Medzi Londýnom a Moskvou panujú napäté vzťahy od marca 2018, kedy bol v juhoanglickom Salisbury nervovo paralytickou látkou novičok otrávený bývalý agent Sergej Skripal a jeho dcéra Julia. Británia z činu podozrieva ruských agentov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Kremeľ #Vladimir Putin #kráľovná Alžbeta II. #princ Michael z Kentu

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....