Manželstvo Marilyn Monroe a slávneho dramatika Arthura Millera nevydržalo ani 5 rokov

Za "najlepšie i najhoršie časy" označil popredný americký dramatik Arthur Miller svoje manželstvo s herečkou Marilyn Monroe, s ktorou sa počas utajeného civilného sobáša oženil 29. júna 1956 v New Yorku.

29.06.2021 00:00
Marilyn Monroe a  Arthur Miller Foto:
Marilyn Monroe a Arthur Miller.
debata

Zväzok tridsaťročnej sexuálnej ikony s o 11 rokov starším intelektuálom ukončil rozvod v Mexiku v januári 1961. Nasledujúci rok sa Miller znovu oženil – a Marilyn bola vo svojom kalifornskom dome nájdená mŕtva.

Marilyn Monroe sa prvýkrát vydala už ako šestnásťročná, kedy si ešte pod svojím pôvodným menom Norma Jeane Bakerová vzala policajta Jamesa Doughertyho. Bol to údajne sobáš z rozumu, ktorý ju mal ako neplnoletú uchrániť pred pobytom v sirotinci, ktorý jej vážne hrozil. Jej psychicky narušená matka ani pestúni sa o ňu totiž nedokázali postarať. Toto manželstvo vydržalo štyri roky, počas ktorých Dougherty bojoval v Pacifiku a Marilyn rozbiehala kariéru ako modelka.

Po niekoľkých malých roličkách sa Marilyn v roku 1953 presadila aj v Hollywoode, keď v muzikáli Muži majú radšej blondínky prvýkrát preukázala komediálny talent, spievala aj tancovala. Nasledujúci rok sa vydala druhýkrát, ale divoké manželstvo s baseballovou hviezdou Joeom DiMaggio nevydržalo ani rok. Okrem troch manželov mala i rad afér, údajne aj s prezidentom Johnom F. Kennedym. Psychické problémy zaháňala Marilyn alkoholom a práškami na spanie – a práve barbituráty sa jej 5. augusta 1962 stali osudnými.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marilyn Monroe

+ Varte si doma sami, snažte sa obmedziť polotovary, prospeje vám to.
Každá práca vás niečomu naučí, preto sa...

+ Dbajte hlavne na svoje zdravie, je to to najdrahšie čo máte.
Vrátiť sa v čase nedá, preto sa snažte práve...