Britney Spears má nového zástupcu: Vzdajte sa správy majetku, vyzval jej otca

Americká speváčka Britney Spears v stredu získala právo vybrať si nového právneho zástupcu, ktorý ju bude zastupovať v kauze opatrovníctvo majetku. Ten teraz spravuje jej otec Jamie Spears.

15.07.2021 12:31
USA Britney Spearsová súd opatrovníctvo... Foto: ,
Na kombosnímke americká speváčka Britney Spearsová (vpravo) a jej otec Jamie Spears.
debata

Umelkyňa súd opäť žiadala, aby nad jej osobnými aj finančnými záležitosťami už nemal dohľad a v slzách správcovstvo označila za „kruté“, napísali zahraničné agentúry. „Umožňujete môjmu otcovi, aby mi ničil život,“ oznámila Spears lonsangeleské sudkyni. „Mám právo sa môjho otca zbaviť a obžalovať ho zo zneužívania opatrovníctva,“ uviedla speváčka.

Tridsaťdeväťročná Spearsová nesmie spravovať svoj majetok v hodnote 60 miliónov dolárov posledných 13 rokov kvôli svojim predchádzajúcim psychickým ťažkostiam. Otca viní, že ju nútil vystupovať proti jej vôli, brať lieky, alebo nedovolil vydať sa za priateľa a mať s ním dieťa. Pri zhruba desať minút trvajúcom telefonickom hovore so súdom speváčka uviedla, že sa otca „extrémne bojí“ a že ju unavujú početné psychologické testovanie, ktorými si v posledných rokoch prešla.

zväčšiť Fanúšik speváčky Britney Spearsovej s... Foto: SITA/AP, Jose Luis Magana
Free Britney Rally Fanúšik speváčky Britney Spearsovej s transparentom pri pomníku Lincoln Memorial vo Washingtone.

„Nie som dokonalá … ale ich cieľom je, aby som sa cítila ako šialená,“ uviedla Spears. Je to iba druhýkrát, čo slávna speváčka verejne vystúpila pred súdom. V minulosti boli všetky záznamy aj samotné pojednávanie neverejné, dôvodom bol dôverný charakter informácií o zdravotnom stave Spearsovej. Tento rok však speváčka prostredníctvom obhajoby požiadala o verejné vypočutie, prvé, pri ktorom správu svojho majetku označila za hlúpu a neoprávnenú, sa konalo minulý mesiac. Jej doterajšie mlčanie podľa nej bolo mylne považované za súhlas s opatrovníctvom.

Sudkyňa Brenda Pennyová schválila, aby Spearsovú odteraz zastupoval niekdajší federálny prokurátor Mathew Rosengart. Predchádzajúci, súdom pridelený právnik z pozície odišiel minulý týždeň. Rosengart v minulosti zastupoval hollywoodske hviezdy – herca Seana Penna alebo režiséra Stevena Spielberga a dnes Jamieho Spearsa vyzval, aby sa opatrovníctva speváčkinho majetku vzdal.

„Toto nefunguje. To vieme,“ uviedol Rosengart. Jeho prvým krokom bude podľa agentúry Reuters vyplniť formálnu žiadosť o ukončenie správy nad majetkom. Pred súdom sa na podporu Spearsovej stretli desiatky fanúšikov a priaznivcov hnutia za oslobodenie speváčky Free Britney. Menšie zhromaždenie sa konalo aj pri Lincolnovom pamätníku vo Washingtone.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Britney Spears

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...