Ďalšia tvrdá kritika voči princovi Harrymu: Pokrytec! Vodu káže a pije...

Už nejaký čas patrí britský princ Harry medzi tie kontroverznejšie postavy britskej kráľovskej rodiny (hoci na strýka Andrewa sa asi nechytá!). Teraz prišla na jeho adresu ďalšia kritika a pravdou je, že sa o ňu zaslúžil sám.

25.08.2021 00:00
Prince Harry Sentebale Polo Charity Event Foto: ,
Princ Harry v priestoroch Aspen Valley Polo Club na charitatívnom turnaji v konskom póle.
debata (2)

Vnuk britskej kráľovnej Alžbety sa počas víkendu zúčastnil na charitatívnom turnaji v konskom póle, ktorý sa konal v Aspene v štáte Colorado. Na tom by nebolo nič zlé – práve naopak, aj s pomocou princa Harryho sa na akcii podarilo vyzbierať 3,5 milióna dolárov pre africké deti trpiace vírusom HIV a jeho finálnou formou AIDS. Harry nedávno dokonca prisľúbil, že sumu 1,5 milióna dolárov, ktorú by mal dostať za plánované memoáre, tiež venuje na charitatívne účely.

Britským médiám však do oka padlo aj čosi iné. Člen britskej kráľovskej rodiny sa totiž z Colorada odviezol domov do Santa Barbary súkromným lietadlom. To sa však v kontexte s jeho plamenným aktivizmom za záchranu planéty a apelovanie na to, aby sme mysleli na životné prostredie, príliš nestotožňuje. A, samozrejme, že do tohto rozporu, si „rýpli“ aj novinári či komentátori – prevažne v Harryho rodnej Británii.

zväčšiť Princ Harry (vpravo) a profesionálny hráč... Foto: SITA/AP, Sentebale ISPS Handa Polo Cup 2021 via AP
Prince Harry Sentebale Polo Charity Event Princ Harry (vpravo) a profesionálny hráč konského póla Nacho Figueras v priestoroch Aspen Valley Polo Club, kde sa konal charitatívny turnaj.

Ako píšu napríklad noviny The Sun, princ si údajne požičal 20-miestne súkromné lietadlo od svojho osobného priateľa – podnikateľa Marca Ganziho, s ktorým hrávajú spolu pólo. „Toto pôsobí ako enormne pokrytecké, ak vezmete do úvahy všetky tie reči o klimatickej zmene a ochrane životného prostredia,“ napísal komentátor kráľovských záležitostí Tom Quinn.

„Harry vidí sám seba ako niekoho, kto je príkladom pre zvyšok sveta a pritom jeho vlastné správanie tomu nezodpovedá,“ doplnil. Podobne kriticky sa k Harrymu postavil aj komentátor denníka Daily Mail Dan Wooton, ktorý ho dokonca označil za „falošného eko bojovníka“. „Vzhľadom na jeho činy, by ho mal svet radšej ignorovať,“ doplnil.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #kritika #ekológia #konské pólo #súkromné lietadlo

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...