Toto sú naše dvojičky! Minister dopravy USA s manželom sa tešia zo syna a dcéry, pozrite sa

Americký minister dopravy Pete Buttigieg na sociálnych sieťach zverejnil záber svojho manžela Chastena a ich dvoch detí.

05.09.2021 12:21
Buttigieg Foto: ,
Pete Buttigieg (vpravo) a jeho manžel Chasten.
debata

O tom, že sa stali rodičmi, manželia informovali minulý mesiac. Buttigieg je prvým ministrom americkej vlády, ktorý sa otvorene hlási k homosexuálnej orientácii.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pete Buttigieg (@pete.buttigieg)

„S radosťou vítame Penelope Rose a Josepha Augusta Buttigiegovcov do našej rodiny,“ napísal minister na svojom twitterovom aj instagramovom účte k fotografii, na ktorej s manželom sedia na nemocničnej posteli. Obaja držia v náručí bábätko zavinuté do dečky. Ďalšie informácie o deťoch Buttigieg nezverejnil.

Agentúra Reuters píše, že Chasten v júli povedal, že sa s manželom už nejaký čas snažia o adopciu dieťaťa. Buttigieg bol vlani na jar počas prezidentskej kampane považovaný za vychádzajúcu hviezdu Demokratickej strany. Svoje úsilie o stranícku nomináciu na prezidentského kandidáta však vzdal a podporil súčasného šéfa Bieleho domu Joea Bidena. Tridsaťdeväťročný Buttigieg, veterán vojny v Afganistane, bol v rokoch 2012 až 2020 starostom mesta South Bend v štáte Indiana a niektorí ho doteraz oslovujú „starosta Pete“.

Keď Buttigiega tento rok v zime americký Senát potvrdil vo funkcii ministra dopravy, oslavovali ho jeho stúpenci za to, že sa mu podarilo prekonať bariéru, ktorá po stáročia bránila v politickej kariére členom LGBT komunity v Spojených štátoch. Rezort dopravy bežne v americkej vláde nepatrí k tým najprestížnejším, za Bidenovej administratívy avšak jeho význam vzhľadom k plánovaným obrovským investíciám do infraštruktúry výrazne vzrástol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pete Buttigieg

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...