Šialený žabiak Crazy Frog, ktorý v minulosti obsadil rebríčky hitparád, sa vracia

Pre žabiakov návrat jeho tvorcovia pripravili zmes klasických hitov inšpirovaných trendmi na TikToku.

21.11.2021 13:57
debata

Modrý animovaný obojživelník, ktorý si jazdou na imaginárnej motorke vo videoklipe s hudobným motívom zo série filmov Policajt z Beverly Hills vybojoval na niekoľko týždňov prvenstvo v britskej hitparáde – kde porazil skupinu Coldplay – sa vráti na YouTube od desiateho decembra, informoval spravodajský server.

Pre žabiakov návrat jeho tvorcovia pripravili zmes klasických hitov inšpirovaných trendmi na TikToku. Rozhodnutie vydať novú žabaciu muziku padlo vďaka zvýšenému záujmu o YouTube, povedal Wolfgang Boss, prezident A&R Sony Music, ktorý produkoval a vlastní všetku muziku Crazy Froga prostredníctvom svojej nahrávacej spoločnosti Mach 1.

Boss dúfa, že nová nahrávka a video si nájde aj novú generáciu fanúšikov na TikToku, kde vzniká väčšina dnešného virálneho hudobného obsahu. „Keď sme s Crazy Frogom začali, nebol žiadny TikTok, ešte neexistoval,“ povedal Boss. „Ale teraz je nesmierne dôležitý. Je to v zásade platforma číslo jedna, kde ľudia zdieľajú novú hudbu a zábavné veci spojené s muzikou,“ vysvetlil.

Na návrate Boss pracuje s pôvodným DJom projektu Reinhardom „Voodoo“ Raithom. Spomínané video na téme Policajta z Beverly Hills, ktoré bolo na YouTube nahrané v roku 2009, do dnešného dňa nazbieralo viac ako tri miliardy zhliadnutí a je 19. najobľúbenejším videom v dejinách YouTube. Pôvodný singel dominoval rebríčkom hitparád po celom svete vrátane Veľkej Británie, kde sa držal na prvom mieste štyri týždne.

Pôvodné video však vyvolalo kontroverziu, pretože žabiak na ňom mal penis, a preto si najprv vyslúžilo zákaz v USA a po sťažnostiach rodičov britským úradom musel byť obojživelník digitálne zbavený svojich pohlavných znakov.

„Na novom videu budeme mať Crazy Froga tak, ako sme ho pôvodne zamýšľali – s penisom,“ povedal teraz Boss. „Ale budeme musieť mať aj cenzurovanú verziu, pretože americké médiá tu pôvodnú neukážu,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Crazy Frog

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....