Dubajský šejk má zaplatiť pri rozvode 550 miliónov libier: Na najdrahšie rozvody však nesiaha, tu sú!

Súd v Londýne nariadil pred pár dňami dubajskému emirovi šejkovi Muhammadovi ibn Rášidovi Maktúmovi zaplatiť 554 miliónov libier (650 miliónov eur) jeho bývalej manželke. Peniaze má vládca vyplatiť v spore o starostlivosť o ich dve deti. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

26.12.2021 00:00
Britain Dubai Divorce Foto: ,
Šejk Muhammad ibn Rášid Maktúm a jeho bývalá manželka - princezná Haji bint al-Hussajn.
debata (3)

Tieto financie sa považujú za najvyššiu sumu, akú kedy rodinný súd v Anglicku nariadil zaplatiť v rozvodovom konaní, ale tiež za jeden z najdrahších rozvodov v histórii vôbec. Peniaze majú slúžiť na zaistenie celoživotnej bezpečnosti princeznej Haji bint al-Hussajn a dvoch neplnoletých detí, ako aj pokrytie ich životných nákladov. Vážne riziko pritom pre rodinu podľa sudcu Philipa Moora predstavuje práve šejk a potenciálny únos detí z jeho strany. Sudca dodal, že Hajá a deti potrebujú dbať o zvýšenú bezpečnosť aj z dôvodu svojho kráľovského postavenia.

Archívny záber Jocelyn Wildensteinovej, ktorá...
Sue Ann Arnall je exmanželkou ropného magnáta...
+5Princezná Haji bint al-Hussajn na archívnom...

Súd emirovi nariadil zaplatiť do troch mesiacov jednorazovú platbu vo výške 251,5 milióna libier (295,2 milióna eur). To má pokryť údržbu jej britských sídiel, dlh, ktorý voči nej má za šperky a dostihové kone, a tiež budúce náklady na bezpečnosť.

Princezná Haji bint al-Hussajn na archívnom... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Britain Dubai Divorce Princezná Haji bint al-Hussajn na archívnom zábere z roku 2019.

Ročné výživné na deti súd stanovil na 11,2 milióna libier (13,1 milióna eur). Platby budú garantované prostredníctvom cenného papiera v hodnote 290 miliónov libier (340 miliónov eur) v banke HSBC. Konečná suma, ktorú má šejk Muhammad bývalej manželke zaplatiť, je však menej ako polovica z 1,4 miliardy libier (1,6 miliardy eur), o ktoré princezná Hajá pôvodne žiadala.

Finančné vyrovnanie medzi dubajským emirom a jeho exmanželkou, akokoľvek vysoké, však ani zďaleka nesiaha k sumám, aké boli zaplatené v rozvodových konaniach ďalšej pätice slávnych párov. Kto zaplatil vôbec najviac? Pozrite sa s nami.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rozvod #Jeff Bezos #bill gates #Dubaj #šejk #Mačacia žena #mall.tv #najdrahší rozvod

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....