Kostková si s kolegami z Rumunska po anglicky 'nepokecala', ako jediná mala v rukáve iný tromf

Počas nakrúcania novinky V lete ti poviem, ako sa mám, sa na pľaci miešalo niekoľko jazykov.

03.02.2022 14:00
Tereza Kostková Foto:
Zľava: Rumunské herečky Dana Rogoz a Andrea Vasile, Tereza Kostková počas nakrúcania filmu V lete ti poviem, ako sa mám.
debata

Je to celkom prirodzené, keďže popri známych slovenských a českých hercoch sa pod taktovkou režisérky Marty Ferencovej predviedli aj herci z Rumunska. Známe slovenské či české tváre si tak „oprášili“ svoje znalosti cudzích jazykov, aby mohli komunikovať s kolegami. Ako sa s nimi dohovárala Tereza Kostková, ktorá vo filme stvárňuje Ivanu, rodinne založenú manželku Mariána Miezgu?

„Nezvládam angličtinu tak, aby som si mohla s kolegami normálne ‚pokecať‘, ale zasa rada hovorím francúzsky, takže sa nám to na pľaci o čosi rozšírilo,“ opísala známa česká herečka. „Rumunskí herci vedia francúzsky, oni sa ju všetci učili, takže so mnou hovorili takto a s ostatnými kolegami po anglicky.“ (video)

Video

Päť jazykov počas nakrúcania potvrdila aj producentka Oľga Núňezová. „Na pľaci sme hovorili piatimi jazykmi – po slovensky, česky, anglicky, francúzsky a rumunsky. Vznikali skomoleniny slovenčiny a rumunčiny, keďže traja hlavní hrdinovia sú z tejto krajiny. Bola som nesmierne fascinovaná tým, že rumunské herečky sa veľmi rýchlo chytali na náš jazyk. Vedeli ho nielen foneticky dobre napodobniť, ale skutočne po krátkom čase rozumeli režijným pokynom v slovenčine.“

Petra Vajdová vo filme  V lete ti poviem, ako...
Dominika Morávková vo filme  V lete ti poviem,...
+6Tereza Kostková  vo filme  V lete ti poviem,...

Komédia V lete ti poviem, ako sa mám, mapuje životy partie štyridsiatnikov, ktorí sa kamarátia od detstva a dodnes sa stretávajú už spolu so svojimi rodinami. Po rokoch sa ale začínajú objavovať tajomstvá, ktoré ich životy navždy zmenia. Do slovenských kín príde 17. februára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tereza Kostková #V lete ti poviem #ako sa mám

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...