Doteraz mlčala, teraz to prišlo: Nikdy som nebola pyšnejšia, že som Ukrajinka, vraví Mila Kunis

Takmer týždeň sa snažili získať šoubiznisoví novinári názor jednej z najznámejších amerických herečiek, ktorá pochádza z Ukrajiny, hviezdnej Mily Kunisovej. Napokon sa oň podelila sama. A nielen o názor.

04.03.2022 06:50
Mila Kunis Foto: ,
Ashton Kutcher a Mila Kunis na archívnom zábere.
debata (8)

Mila Kunis, ktorú aj slovenskí diváci dobre poznajú zo seriálového hitu Tie roky sedemdesiate, sa vo štvrtok prihlásila so správou po boku manžela Ashtona Kutchera. Hollywoodska dvojica ohlásila dar vo výške tri milióny amerických dolárov organizáciám Flexport.org a Airbnb.org. Zároveň vyzvala ďalších ľudí, aby sa pridali do zbierky a prispeli vlastnými finančnými darmi.

„Narodila som sa v Černivči na Ukrajine v roku 1983. Do Ameriky som prišla v roku 1991. Vždy som sa považovala za Američanku. Hrdú Američanku. Milujem všetko, čo táto krajina urobila pre mňa a moju rodinu. Ale dnes v tejto chvíli – nikdy som necítila väčšiu hrdosť na to, že som Ukrajinka,“ začala svoj video odkaz Mila s vyjadrením obdivu svojich bývalých krajanov. „Ja som nikdy som nebol taký hrdý, že som ženatý s Ukrajinkou,“ doplnil ju Ashton Kutcher.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ashton Kutcher (@aplusk)

Tridsaťosemročná herečka sa vo videospráve na sociálnej sieti tiež vyjadrila k vojenskej invázii a tvrdo ju odsúdila. „Udalosti, ktoré sa odohrali na Ukrajine, sú zničujúce. Na tomto svete nie je miesto pre tento druh nespravodlivého útoku na ľudstvo,“ uviedla Mila Kunis.

Ako manželia uviedli vo výzve na finančnú pomoc pre napadnutú Ukrajinu, „zbierka okamžite ovplyvní úsilie pomôcť utečencom a samotnú humanitárnu pomoc“. „Fond bude prínosom pre Flexport.org a Airbnb.org, dve organizácie, ktoré aktívne pôsobia na mieste a poskytujú okamžitú pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. Flexport.org organizuje dodávky humanitárnych zásob do utečeneckých lokalít v Poľsku, Rumunsku, Maďarsku, na Slovensku a v Moldavsku. Airbnb.org poskytuje bezplatné krátkodobé ubytovanie utečencom utekajúcim z Ukrajiny. Stáť pri Ukrajine znamená podporovať Ukrajincov,“ vyhlásila tiež manželská dvojica.

shutterstock 640724800 Čítajte viac Známy tanečník utiekol z Ukrajiny, dojímavé stretnutie s manželkou a... chváli aj Slovensko!

Finančné dary na pomoc Ukrajine už avizovalo viacero svetových celebrít, medzi nimi napríklad aj ďalšia ukrajinská rodáčka – modelka a herečka Milla Jovovich. Do zoznamu sa však pridala napríklad aj slávna Ruska – modelka Irina Shayk, ktorá útok na Ukrajinu odsúdila.

Niektoré ruské osobnosti zo sveta šoubiznisu a umenia však stále stoja za Vladimírom Putinom – to aj prípad opernej divy Anny Netrebko, ktorá sa radšej stiahla zo svojho budúceho angažmán v Metropolitnej opere, než aby zavrhla svoju podporu ruskému prezidentovi, informovala agentúra AP.

Video
VIDEO: Utiekol z Ukrajiny cez Poľsko, známy americko-ukrajinský tanečník prehovoril. Zdroj: Profimedia

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Ashton Kutcher #Mila Kunis #zbierka #vojna na Ukrajine #finančný dar

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....