Výnimočný deň pre Alžbetu II.! Kate a William dorazili rovno z Karibiku. A čo Harry s Meghan?

Britská kráľovná Alžbeta II. a ostatní členovia kráľovskej rodiny prišli v utorok krátko pred poludním miestneho času do Westminsterského opátstva v Londýne, aby sa zúčastnili na ďakovnej bohoslužbe za princa Philipa.

29.03.2022 13:49
Britain Prince Philip Memorial Foto: ,
Princ William a vojvodkyňa Kate, princezná Charlotte a prince George prichádzajú na ďakovnú bohoslužbu za princa Philipa.
debata (1)

Na bohoslužbu dorazili aj princ William s manželkou Kate, ktorí sa počas víkendu vrátili z 8-dňovej oficiálnej cesty po Karibiku. Do opátstva ich sprevádzali aj ich dve staršie ratolesti, princezná Charlotte a princ George. Kate sa ukázala v čiernych šatách posiatych bielymi bodkami z dielne Alessandry Rich, rodinka pôsobila príjemne a nešetrila úsmevmi na všetky strany.

Vojvodkyňa kate a princezná Charlotte...
Princ William a vojvodkyňa Kate, princezná...
+6Kráľovná Alžbeta II. prichádza na ďakovnú...

Panovníčkina účasť na bohoslužbe nebola do poslednej chvíle potvrdená, keďže v poslednom období čelila zdravotným problémom. V októbri minulého roka musela pre bližšie nešpecifikované zdravotné príčiny stráviť jednu noc v nemocnici, vo februári prekonala ochorenie COVID-19, pričom mala len mierne príznaky podobné chrípke. Po prekonaní covidu 95-ročná panovníčka vykonávala len menej náročné povinnosti, na začiatku marca zrušila plánovanú účasť na oslavách Dňa Commonwealthu.

672069098 Čítajte viac Vojvodkyňa Kate ako kráska z Karibiku! Jej letné šaty budete chcieť, náušnice neprehliadnete

Princ Philip zomrel vlani 9. apríla vo veku 99 rokov, pre obmedzenia súvisiace s pandémiou koronavírusu sa však na pohrebnej bohoslužbe mohlo zúčastniť len 30 osôb, čiže najbližšia rodina. Nebolo možné splniť ani Philipove želania súvisiace s výberom piesní, preto sa kráľovská rodina rozhodla začleniť ich do utorkovej bohoslužby. Na obradu sa zúčastňujú i mladí ľudia z programov, ktorých bol princ Philip patrónom, ako aj z kadetských organizácií.

zväčšiť Kráľovná Alžbeta II. prichádza na ďakovnú... Foto: SITA/AP, Frank Augstein
Britain Prince Philip Memorial Kráľovná Alžbeta II. prichádza na ďakovnú bohoslužbu za princa Philipa.

Na bohoslužbu prišiel aj princ Andrew, pre ktorého ide o prvé verejné vystúpenie od prevalenia sa škandálu súvisiaceho s obvineniami zo sexuálneho násilia, ktorým čelí v Spojených štátoch.

zväčšiť Princ Andrew  na ďakovnej bohoslužbe za princa... Foto: SITA/AP, Frank Augstein
Britain Prince Philip Memorial Princ Andrew na ďakovnej bohoslužbe za princa Philipa.

Na ďakovnú bohoslužbu bolo pozvaných približne 1800 členov kráľovskej rodiny a hostí. Pozvanie prijalo aj monacké knieža Albert, dánska kráľovná Margaréta, nórsky kráľ Harald s manželkou Sonjou a španielsky kráľ Filip s manželkou Letiziou. Medzi zúčastnenými bolo aj 500 zástupcov charitatívnych organizácií. Princ Harry s manželkou Meghan na bohoslužbu neprišli, hoci médiá už pred niekoľkými týždňami špekulovali, že práve táto udalosť ich môže priviesť do Londýna.

Tu je rebríček tých najkrajších kráľovských párov spolu s palácmi, ktoré sú ich domovom.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Alžbeta II.

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....