Mariah Carey čelí žalobe za práva k jej najväčšiemu vianočnému hitu

Americká speváčka Mariah Careyová čelí žalobe za údajné porušenie autorských práv v spojitosti s jej vianočným hitom "All I Want for Christmas is You" z roku 1994.

05.06.2022 00:00
mariah carey Foto:
Mariah Carey na archívnej snímke z programu Mariah Carey's Magical Christmas Special (2020).
debata (1)

Textár Andy Stone tvrdí, že bol spoluautorom piesne s takým istým názvom z roku 1989. Careyová podľa neho zneužila jeho „popularitu“ a „štýl“. Speváčka, spoluautor piesne Walter Afanasieff a vydavateľstvo Sony Music Enternainment sa podľa Stonea „vedome, dobrovoľne a zámerne“ podieľali na porušení autorských práv.

Obe piesne sa zdajú byť hudobne odlišné, píše BBC. Stone však tvrdí, že Careyová vyvolala zmätok a nepožiadala o povolenie. Speváčka sa k záležitosti ešte nevyjadrila.

mariah carey Čítajte viac Mariah Carey trhla úžasný rekord! Tešili sa aj jej 10-ročné dvojičky, takto mamu prekvapili

Hit All I Want for Christmas is You sa po svojom vydaní dostal na čelo rebríčkov vo viacerých krajinách a do roku 2017 údajne Careyovej zarobil v tantiémach viac ako 60 miliónov dolárov, píše BBC.

Stone, ktorý vystupuje pod pseudonymom Vince Vance v kapele Vince Vance & the Valiants, žiada odškodné vo výške najmenej 20 miliónov dolárov. To, prečo podnikol právne kroky až 28 rokov po vydaní Careyovej piesne, podľa BBC nie je známe.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mariah Carey

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...