Usmiata s milovaným manželom! Posledné foto, ktoré zverejnila Hana Zagorová

Smutná správa o úmrtí českej speváčky Hany Zagorovej zarmútila v piatok, 26. augusta, tisíce jej fanúšikov.

26.08.2022 14:27
Speváčka Hana Zagorová a jej manžel Štefan... Foto:
Speváčka Hana Zagorová a jej manžel Štefan Margita.
debata

Hoci slávnu českú speváčku Hanu Zagorovú trápili zdravotné problémy už dlhší čas, svojim fanúšikom sa prihovárala prostredníctvom sociálnych sietí. Obdivovatelia ju sledovali na Instagrame aj Facebooku. Posledné foto, ktoré speváčka zverejnila, ju zachytáva usmiatu v náručí manžela, Štefana Margitu. Spoločným záberom, ktorý vznikol už v minulosti, mu zablahoželala k 66. narodeninám, ktoré oslávil pred troma týždňami – 3. augusta.

„Zlatíčko moje, všetko najlepšie k tvojim narodeninám. Milujem ťa. Tvoja Hanka.“ Rovnaký záber aj želanie svieti na speváčkinej oficiálnej facebookovej stránke, na ktorej má takmer 50 000 fanúšikov.

Hana Zagorová (75) Čítajte viac Zomrela Hana Zagorová. Bludička z Ostravy mala 75 rokov

Jej druhý manžel, popredný tenorista slovenského pôvodu Štefan Margita, ktorý pôsobil v pražskej Štátnej opere aj na preslávených svetových scénach, stál pri speváčke pevne počas jej urputného boja so zdravotnými ťažkosťami. Na jeseň v roku 2020 zverejnili spoločne správu, že ochorela na koronavírus, pre komplikácie dokonca skončila v nemocnici. Jej stav sa zlepšil a speváčka sa následne poďakovala všetkým zdravotníkom aj skladbou Můj čas (2021), ktorú nanovo naspievala s Petrom Kotvaldom a Stanislavom Hložkom.

Zdravotné ťažkosti však prišli aj v roku 2021, kedy Zagorová bojovala s post-covidovým syndrómom, náhle skončila v nemocnici, kam ju odviezla z domu záchranka. Pridružili sa aj problémy s krvou, ktorými speváčka trpela už v minulosti. Fanúšikom sa však neustále prihovárala a tešila sa na koncerty, ktoré plánovala. 6. septembra 2021 oslávila rodáčka z Petřkovíc pri Ostrave 75 rokov. Pri tejto príležitosti plánovala veľký koncert v pražskej Lucerne, ktorý sa však pre problémy so zdravím neuskutočnil.

zagorova Čítajte viac Česko a Slovensko smúti za Hanou Zagorovou. Ako reagovala Helena Vondráčková, Jiřina Bohdalová či Jiří Suchý?

So Štefanom Margitom sa česká hviezda zosobášila po rozvode prvého manželstva s tanečníkom Vlastimilom Harapesom, v roku 1992. S rodákom z Košíc v tom čase nahrala albumy Ave (1994) a Ave 2. (1996), uvádzali spolu aj seriál zábavných relácií Hogo Fogo.

Stefan Margita Hana Zagorová Čítajte viac Príbeh lásky: Štefan Margita nosil Hanku na rukách

Len nedávno, 6. júna, dvojica oslávila 30. výročie sobáša, na čo si speváčka zaspomínala aj na svojom Facebooku sériou starých novinových článkov. V knihe Štefan Margita – Bez omezení spevák prezradil, že jeho nastávajúcu rozviedli s Harapesom len deň pred ich sobášom. „Napokon sa to stihlo. Rozviedli ju len deň pred svadbou. Mali sme obrad na radnici aj v kostole.“

Hana Zagorová ako si ju pamätáme

Pozrite si obľúbenú speváčku na fotografiách.

Fotogaléria
Hana Zagorová si po Lucii Bílej udržala druhú...
Taliansky spevák Drupi s českou divou Hanou...
+11Štefan Margita a Hana Zagorová sú manželmi už...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hana Zagorová

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....