Kevin Spacey čelí v Británii ďalším obvineniam zo sexuálneho napadnutia

Americký herec Kevin Spacey čelí v Británii ďalším siedmim obvineniam zo sexuálneho napadnutia jedného muža v rokoch 2001 až 2004.

17.11.2022 00:00
Britain Kevin Spacey Foto: ,
Herec Kevin Spacey na archívnom zábere z roku 2019.
debata

Rozšírenie predchádzajúcich obvinení oznámila britská prokuratúra, ktorá tak rozhodla na základe policajného vyšetrovania skôr vznesených obvinení.

V jednom z prípadov bol Spacey obvinený z donútenia osoby k pohlavnému styku, ostatné obvinenia sa týkajú sexuálneho napadnutia. Prokuratúra upozornila, že v žiadnom prípade nejde o rozsudok a šesťdesiattriročný herec má právo na prezumpciu neviny.

Americký herec Kevin Spacey na archívnom zábere. Čítajte viac Kevin Spacey si vydýchol. Súd zamietol žalobu zo sexuálneho obťažovania

Na konci mája bol Spacey v Británii obvinený zo sexuálneho obťažovania troch mužov v rokoch 2005 až 2013. Dvojnásobný držiteľ Oscara v júli na súde obvinenia poprel. V októbri v inom spore americký súd zamietol žalobu podanú na Spaceyho kvôli údajnému obťažovaniu.

Spaceyho kariéra sa prudko zastavila v roku 2017, keď ho zhruba 20 mužov obvinilo zo sexuálneho obťažovania a napadnutia. Stalo sa tak počas kampane MeToo zameranej proti sexuálnemu obťažovaniu. Herec, ktorý získal Oscara za role vo filmoch Americká krása či Obvyklí podozriví, kvôli škandálu prišiel aj o hlavnú úlohu v seriáli Dom z kariet.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kevin Spacey

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....